En fryd for sansene

Matisse, Picasso, Pollock, Warhol og Chagall. Centre Pompidous Musée National d´Art Moderne er en velfylt godtepose av alle de store innen moderne kunst som tilfredsstiller alle sansene.

Publisert
Sist oppdatert

- Mamma! Noen har fylt mat i strømpebuksene dine!

Lille Trille, cirka fem år, ser bestyrtet på Ernesto Neros installasjon "We stopped just here at the time" fra 2002. Jeg skjønner forsåvidt hva hun mener. I et lite rom i Museet for Moderne Kunst i Pompidousenteret henger omtrent 24 par nylonstrømpebukser, fylt med forskjellige krydderier og sydd sammen i toppen. Sånn kan man ihvertfall oppfatte det.

Men uansett hvordan du vil beskrive det kan det ikke bestrides at du kan lukte den brasilianske artisten verk lenge før du ser det. Vil du oppleve dette kunstverket er det altså bare å følge nesen.

Who is who

Museet ligger i fjerde og femte etasje av det berømte Centre Pompidou. Senteret er forresten så spesielt i seg selv, at det har viet et helt rom til seg selv: arbeidstegninger, modeller og dokumentering av byggeprosessen.

Ellers er en rundtur her en god oppfrisking av kunsthistorie de siste 100 årene. Museet eier ettersigende mer enn 30.000 kunstverk, og viser rundt 800 av dem om gangen. Det er derfor et sted en stadig vender tilbake til - enten en er kunststudent, kunstinteressert, turist, nysgjerrig - eller bare leter etter et samtaleemne til middagsselskapet neste uke.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.