En gal, gal by ...

Men du verden, så kul! Bli med til Tokyo. Tekst & foto: Thomas Aastad

I shoppingområdet Harajuku er det mye spennende å se på både i og utenfor butikkene! Foto: Thomas Aastad
I shoppingområdet Harajuku er det mye spennende å se på både i og utenfor butikkene! Foto: Thomas Aastad Vis mer

- Er det Ebola-epidemi i landet?

Det er min første tanke ved ankomst på Narita flyplass i Tokyo. Annenhver person har på seg munnbind. Nei, får jeg senere vite av min japanske venn Akio som forteller at under pollensesongen hvert år skyter munnbindsalget til himmels. Med andre ord, dødsepidemien var avlyst.

Du har ikke opplevd et skikkelig kultursjokk før du har vært i Tokyo. Selv for meg, som i mange år har bodd i millionbyen London, er møtet med gigantbyen Tokyo et sjokk. Hvordan opplever da en kar fra Kløfta det?

Å komme seg inn til Tokyo fra Narita er den første smakeprøven på hvor gedigen den japanske hovedstaden er. Det gir også en smaksprøve på det veldig effektive, men utrolig kompliserte og overfylte transportsystemet i byen.

Se flere bilder fra Tokyo i bildespesialen lenger ned i saken

Med noe sånt som 13 millioner faste innbyggere, fem millioner utenlandske turister per år, og astronomiske 420 millioner årlige besøk til hovedstaden av japanerne selv, så sier det seg selv at det er mange som skal fraktes fra A til B til enhver tid. Men frem kommer du til slutt, og heldigvis er skiltene på stasjonene og togene både på japansk og engelsk. Takk og lov for det.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer