En helg i Trondheim eller en uke i Spania?

Prisen er den samme...

En helg i Trondheim eller en uke i Spania?
Publisert
Sist oppdatert

Har du planer om å komme deg ut av Oslo i helgen, kanskje ta noen dager i Trondheim? For samme prisen kan du dra en uke til Spania. Du får til og med 410 kroner ekstra til lommepenger. Utrolig? Ja, men det er faktisk sant.

Totalpris 3408 kroner

Det har blitt dramatisk billigere å fly i løpet av de siste ti årene, men at det skulle være billigere fly ned til Spania enn å ta toget til Trondheim hadde vi egentlig ikke trodd.

I undersøkelsen har vi gått ut i fra at det er to voksne uten barn som skal reise fra Oslo. De har, som de fleste andre, en fulltidsjobb som gjør at de må reise fredag etter klokken ett, og må være hjemme søndag innen tolv på kvelden ettersom de skal på jobb mandagen etter.

Med disse kriteriene fant vi en reise hvor de tar toget fredag 22. januar klokken 14.17 og hjemreise søndag 15.25. Ingen av disse tidspunktene hadde noen form for minipris som passet i forhold til kriteriene. Da går togene eventuelt på natten, som vil gjøre turen betydelig mye kortere hvis de skal ta natt-toget på fredag, og de rekker ikke jobben hvis de skal gjøre dette på søndag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.