En hemmelig fjordperle

Et utrolig sjarmerende reisemål som er ukjent for de fleste.

Foto: Stine Okkelmo
Foto: Stine Okkelmo Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

DinSide Reise presenterer hver uke et bilde som vekker reiselysten.

Bildet vil være aktuelt for årstiden, vise en spesiell reiseopplevelse, gi en historie, eller simpelthen vekke gode reisevibber. Har du et bilde du gjerne vil vise frem? Send det og en beskrivelse av hvor og når det er tatt til reise@dinside.no.

"Hemmelig" fjordperle

For litt over en uke siden besøkte jeg for første gang Montenegro, det lille nabolandet til Kroatia i sør. På forhånd visste jeg lite om landet, men jeg hadde hørt at montenegrinere er et veldig avslappet og hyggelig folkeslag. De mener faktisk selv at de er litt late...

Jeg likte Montenegro med en gang jeg hadde krysset grensen. Vakker natur, sjarmerene småhus med litt rufsete kanter (Montenegro er hakket fattigere enn Kroatia), folk som hadde slått seg ned i veikanten for en hvil... Atmosfæren var merkbart annerledes.

Turen gikk langs Kotorbukten, som kalles Sør-Europas største fjord.

Første stopp var i fiskelandsbyen Perast. En vakker liten perle av en landsby. Her var det ingen minibank, bare et par restauranter og et postkontor som du husker dem for lenge, lenge siden. En herlig stemning!

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer