En hemmelig fjordperle

Et utrolig sjarmerende reisemål som er ukjent for de fleste.

Foto: Stine Okkelmo
Foto: Stine Okkelmo Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

DinSide Reise presenterer hver uke et bilde som vekker reiselysten.

Bildet vil være aktuelt for årstiden, vise en spesiell reiseopplevelse, gi en historie, eller simpelthen vekke gode reisevibber. Har du et bilde du gjerne vil vise frem? Send det og en beskrivelse av hvor og når det er tatt til reise@dinside.no.

"Hemmelig" fjordperle

For litt over en uke siden besøkte jeg for første gang Montenegro, det lille nabolandet til Kroatia i sør. På forhånd visste jeg lite om landet, men jeg hadde hørt at montenegrinere er et veldig avslappet og hyggelig folkeslag. De mener faktisk selv at de er litt late...

Jeg likte Montenegro med en gang jeg hadde krysset grensen. Vakker natur, sjarmerene småhus med litt rufsete kanter (Montenegro er hakket fattigere enn Kroatia), folk som hadde slått seg ned i veikanten for en hvil... Atmosfæren var merkbart annerledes.

Turen gikk langs Kotorbukten, som kalles Sør-Europas største fjord.

Første stopp var i fiskelandsbyen Perast. En vakker liten perle av en landsby. Her var det ingen minibank, bare et par restauranter og et postkontor som du husker dem for lenge, lenge siden. En herlig stemning!

Det skjer ikke så  mye i landsbyen Perast, men stemningen er helt topp for folk i feriemodus. Foto: Stine Okkelmo
Det skjer ikke så mye i landsbyen Perast, men stemningen er helt topp for folk i feriemodus. Foto: Stine Okkelmo Vis mer


Det er ikke så mye å finne på i Perast, men innom bør du hvis du er i Montenegro. Herfra kan du nemlig ta turen ut til Gospa od Skrpjela, en barokk kirke, som ligger på en kunstig øy ute i bukten. Innvendig er den fantastisk dekorert, og det er mange morsomme historier knyttet til kriken (les mer om dette i reiseartikkelen om Montenegro som kommer i løpet av mai).

Et glimt fra innsiden av Gospa od Skrpjela. Foto: Stine Okkelmo
Et glimt fra innsiden av Gospa od Skrpjela. Foto: Stine Okkelmo Vis mer


Montenegro på nett: Visit Montenegro

DinSide ble invitert il Montenegro av Apollo.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer