En jungel av spesialbagasje

Golfutstyr, ski, sykkel, surfebrett, dykkerutstyr og våpen. Spesialbagasje krever sitt av både deg og flyselskapet.

Publisert
Sist oppdatert

Ferie betyr kanskje sol og minimalt med klær. Men det kan også bety at du må transportere langt mer plasskrevende ekstrautstyr for å få fullt utbytte av ferieaktivitetene. Det er imidlertid ikke bare å troppe opp med bilen full av tunge vesker med fritidsutstyr.

Mer lenger nede på siden.De fleste krever at du bestiller plass på forhånd til spesialbagasje. Golfutstyr, barnevogner og ski, får du som regel ta med likevel, men regn med å betale for overvekt om totaltvekten med utstyr og bagasje overstiger vektbegrensningene. Og det kan bli dyrt - se regneksempler her. Flere av selskapene vil uansett kreve tilleggsbetaling for store kolli som sykler og surfebrett.

Stort, tungt, skjørt? Dette er eksempler på utstyr som vanligvis regnes som spesialbagasje:SykkelGolfutstyrSurfebrettDykkeutstyrWindsurfingutstyrHanggliderVåpenVannskiSkiBarnevogn og ekstrasengStørre musikkinstrumenterRullestoler og annet større handikappustyr

Sensitivt utstyr

Reiser du med skjøre instrumenter, som du helst vil ha med inn i kabinen, må du reservere plass til dette i god tid. Tar slike instrumenter opp seteplass, må du regne med å betale en rabattert billettpris.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer