En kjappisguide til Cannes

Côte d'Azur har lenge vært et populært reisemål blant de rike og berømte - og hver vår kulminerer det hele i et stjerne- og mediesirkus uten sidestykke på denne siden av Atlanteren. Cannes har imidlertid mer å by på - her er vår lille kjappisguide til filmbyen på den franske rivieraen.

Publisert
Sist oppdatert

Fakta om Cannes:

Beliggenhet: På den franske rivieraen - mellom Nice og Antibes. Valuta: Euro. DinSide Reises Valutakalkulator. Språk: FranskKlima: Fuktig sjøklima, varme sommere, tildels sure vintre.

Se og gjøre

  1. Stranden: - Sole seg, bade, se og bli sett... Stranden er delt opp i separate områder, alle med egen fargekode, og du betaler for å oppholde deg der med mindre du er gjest på et av hotellene som ligger på andre siden av strandpromenaden. Gratispassasjerer kan gå til den oransje sonen, som ligger ved Palais des Festivals.
  2. La Croisette: Den berømte strandpromenaden er Cannes' hovedpulsåre - og også et ypperlig sted å se og bli sett. Slå deg ned på en av fortauskaféene, eller gå rolig frem og tilbake på croisetten - her skynder man seg ikke - man spankulerer.
  3. Casino: Kanskje ikke like stor galskap som i Monte Carlo og Monaco, men det er her de store gutta samler seg om kvelden. Spill, nyt og hygg deg - men husk å ikke satse mer enn du har råd til å tape!
  4. Tour du Suquet: Fra det gamle klostertårnet ser du utover kysten og ut til Îles de Lérins. (Den historiske mannen i jernmasken ble holdt til fange på en av disse øyene - og senere udødeliggjort av Alexandre Dumas' penn.) Alternativt kan du hoppe på en ferge ut til disse øyene. Her er det rolig tempo og show-off faktoren virker langt fjernere enn den 25-minutter lange fergeturen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.