En leken introduksjon til sushiens gleder

Yo! Sushi restaurantene er en morsom og mild introduksjon til det japanske kjøkkenet. Dessuten - med mindre du går totalt bananas i alle fristelsene - trenger du ikke ruinere deg på et besøk heller. Det kan imidlertid være litt vanskelig å legge bånd på seg...

På Yo! Sushi er det ikke langt mellom godbitene.  Foto: Yo! Sushi
På Yo! Sushi er det ikke langt mellom godbitene. Foto: Yo! Sushi Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

På Yo! Sushi kjører nemlig fristelsene forbi på samlebånd, bokstavelig talt, og det er bare å forsyne seg med akkurat de godsakene du vil ha. Kjøkkenet er åpent, så du kan iaktta kokkene når de tilbereder maten.

Sushibitene kjører rundt på små tallerkener med forskjellig farge som indikerer prisen. Oppslagstavler rundt i rommet forteller hvor mye hver farge koster.

De rosa er (i skrivende stund) dyrest til 3,50 pund (cirka 50 kr red. anm.) per tallerken der du vanligvis får to biter, men du bør absolutt prøve deg på minst en av dem. Hummerhale og avokado-makien, rullet i fargerik rogn, er en klassiker, og vi går heller ikke lei av krydret tunfisksashimi.

Trass i restaurantenes strengt minimalistiske uttrykk (hvite vegger, møbler i lyst tre og stål) kan de likevel gi et gøyalt rotete inntrykk. Musikk og rare lyder strømmer ut fra høyttalere, japanske mangafilmer vises på store plasmaskjermer rundt omkring i rommet, flere spotlighter både roterer og skifter farge, og, sushien rusler og går, rundt og rundt det åpne kjøkkenet, på samlebånd. I tillegg kommer de morsomme lydene fra knappene du tilkaller servitørene med.

Krydret edamame. Supergodt, så lenge du husker at du ikke trenger å spise de trælete belgene.
Krydret edamame. Supergodt, så lenge du husker at du ikke trenger å spise de trælete belgene. Vis mer


Det blir bare flere og flere Yo! Sushi restauranter i London. Vi anbefaler den orginale Yo! i Poland Street i Soho (Oxford Street tube) eller Yo! Sushi på hjørnet av Farringdon Road og Clerkenwell Road (Farringdon tube). Denne har forresten verdens største sushi-samlebånd!

Begge restaurantene har en tilhørende bar, Yo! Below (etter den i Poland Street som ligger under restauranten), som kommer komplett med masserende og karaokesyngende kelnere og øl på tappekran. Mer japansk kan det neppe bli. Et besøk - og du kommer garantert tilbake.

Du kan ikke bestille bord på Yo!, men det pleier sjelden å være helt fullt. Dessuten er det så mye morsomt å se på, om du må stå et par minutter i kø.

www.yosushi.com


Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer