En manndomsprøve

Hønefoss - Bergen på fire dager - nesten helt for egen pedal. Det er Bjørn Eirik Loftås' store prestasjon denne sommeren.

Publisert
Sist oppdatert

- Jeg skal sykle fra Hønefoss til Bergen!

Var det et lite gjennomtenkt veddemål inngått en klam kveld på byen? Var det panikkalderen som klasket fyren i mellomgulvet? Rømte han hjemmefra? Ryktene gikk som sprettballer mellom kontorveggene i DinSide da dataredaktør Bjørn Eirik Loftås i ferien sendte en kort e-post til hele redaksjonen der han forkynte at han umiddelbart skulle la tråsykkelen være det foretrukne transportmiddelet på ferden mot vest. Kunne tastaturklapreren virkelig greie dette? Nei, det var det definitivt ikke mange som trodde, selv om Loftås hardnakket hevdet at sommerens ti joggeturer hadde bygget opp lårmuskulaturen til uante dimensjoner til tross for flere års kontorliv.

Så feil kan en hel nettredaksjon ta. Ikke bare fullførte Loftås sin fire dagers eventyrreise over fjellet, han hevder til alt overmål at det gikk relativt smertefritt.

Se bildene fra turen her, med vekt på Rallarvegen.

Griseflaks med meteorologien

- Det vakreste stykket av veien var uten tvil strekningen Finse - Myrdal langs Rallarvegen. Jeg var ekstremt heldig med været, noe som gjorde dette veistykket til en uforglemmelig opplevelse. Vill og flott høyfjellsnatur, trange daler, høye fossefall og stupbratte fjellsider, skryter Loftås med alt han kan oppdrive av vestlandspatriotisme.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer