En ørkenklassiker i Dubai

Flere turoperatører satser på Dubai i vinter. Dette må du i alle fall få med deg.

Må du velge tror vi at ørkenturen i Dubai bør tas på ettermiddagen. Da får du med solnedgangen som farger ørkensanden gyllen, og dessuten unngår du heteslag. Foto: Karoline Brubæk
Må du velge tror vi at ørkenturen i Dubai bør tas på ettermiddagen. Da får du med solnedgangen som farger ørkensanden gyllen, og dessuten unngår du heteslag. Foto: Karoline Brubæk Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

La oss bare få denne ballen på bakken med en gang: En ørkensafari i Dubai er ingen safari blant de opprinnelige, urinnvånere og nomader. Dette er en turistfelle - men en ganske sjarmerende turistfelle. Og alt for dyrt er det heller ikke, i et land som ellers har ganske høye priser på det meste.

Under vår visitt prøvde vi oss på en ettermiddagssafari i ørkenen, og innholdet spente fra bilkjøring i sanddynene til herlig magedans, som du kan se video fra nedenfor.

Imponerer i sanden

Mellom dette får de fleste som blir med både prøve seg på kamelridning, snowboard ned sanddynene (ikke så imponerende for en nordmann må vi innrømme, men til gjengjeld lett å imponere turister fra andre land med våre ekstraordinære skikunnskaper ...), sukk og stønn rundt solnedgang (ja, det er vakkert - og fort overstått), hennatatoveringer for den som tør, boblende vannpiperøyking, prøvesmaking av deilige dadler, ørkenbuffet (sorry, alkohol bare om du betaler ekstra mye) og rikelige anledninger til å få sand mellom tærne.

Deilig turistfelle

Så ja, en absolutt turistfelle. Men det er jo en grunn til at vi lar oss fange. For en frossen nordboer er det eksotisk med silkemyk, lun ørkensand, selv når den sniker seg inn mellom rettene i buffeten.

Det er spennende å prøve vannpipe, selv om den ikke inneholder like "spennende" substanser som de lokale gutta hvisker at de tar i bruk når de drar ut på tur i ørkenen uten turister på slep.

Ubeskjedne turister

Og frisk, utadvendt magedans er verdt å få med seg for en frossen nordboer. For vår del ble showet ekstra toppet av ubeskjedne japanske turister som mer enn gjerne deltok (mens vi passet på å stirre i sanden når danseren satte øynene i oss ...) Se de svært ubeskjedne utslagene fra danseteppet i filmen nedenfor. (Og beklager den litt kornete kvaliteten, dette er filmet med et enkelt kompaktkamera.)


Du blir hentet på hotellet

Mange operatører tilbyr turister i Dubai ørkensafari. Sjekk på hotellet. Du kan som regel bestille tur på kort varsel, og du blir plukket opp ved hotellet. Vi betalte 290 AED per voksen (ca 450 kroner), og det inkluderte bilkjøring i sanddynene, samt transport til og fra hotellet.

Disse tilbyr reiser til Dubai

Flere selskaper syr pakker til Dubai, mellom andre Solia, Ving og Escape Travel. Det er heller ikke vanskelig å organisere sin egen tur til Dubai. Norwegian flyr direkte, og SAS flyr via København.

Med Solia finner vi tilbud på 13.990 for fly og firestjerners hotell for to voksne åtte dager rundt nyttårsaften. Samme periode med kun fly hos Norwegian får du for 9.818 for to voksne med en ukes avstand mellom utreise og hjemreise. (Priseksempler hentet inn 8.10.09.)

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer