En ørkenklassiker i Dubai

Flere turoperatører satser på Dubai i vinter. Dette må du i alle fall få med deg.

Må du velge tror vi at ørkenturen i Dubai bør tas på ettermiddagen. Da får du med solnedgangen som farger ørkensanden gyllen, og dessuten unngår du heteslag. Foto: Karoline Brubæk
Må du velge tror vi at ørkenturen i Dubai bør tas på ettermiddagen. Da får du med solnedgangen som farger ørkensanden gyllen, og dessuten unngår du heteslag. Foto: Karoline Brubæk Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

La oss bare få denne ballen på bakken med en gang: En ørkensafari i Dubai er ingen safari blant de opprinnelige, urinnvånere og nomader. Dette er en turistfelle - men en ganske sjarmerende turistfelle. Og alt for dyrt er det heller ikke, i et land som ellers har ganske høye priser på det meste.

Under vår visitt prøvde vi oss på en ettermiddagssafari i ørkenen, og innholdet spente fra bilkjøring i sanddynene til herlig magedans, som du kan se video fra nedenfor.

Imponerer i sanden

Mellom dette får de fleste som blir med både prøve seg på kamelridning, snowboard ned sanddynene (ikke så imponerende for en nordmann må vi innrømme, men til gjengjeld lett å imponere turister fra andre land med våre ekstraordinære skikunnskaper ...), sukk og stønn rundt solnedgang (ja, det er vakkert - og fort overstått), hennatatoveringer for den som tør, boblende vannpiperøyking, prøvesmaking av deilige dadler, ørkenbuffet (sorry, alkohol bare om du betaler ekstra mye) og rikelige anledninger til å få sand mellom tærne.

Deilig turistfelle

Så ja, en absolutt turistfelle. Men det er jo en grunn til at vi lar oss fange. For en frossen nordboer er det eksotisk med silkemyk, lun ørkensand, selv når den sniker seg inn mellom rettene i buffeten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer