En praktisk guide til Cuba

Stor, annerledes og spennende. Hva bør du tenke på når du reiser til Cuba? DinSide Reise har vært der og gir deg en praktisk guide.

Kontrastene på Cuba er store. Hvordan vil turismen virke inn på landet?
Kontrastene på Cuba er store. Hvordan vil turismen virke inn på landet? Vis mer
Publisert

Det er selvsagt mulig å reise til Cuba på egenhånd. For eksempel i forbindelse med opphold i Mellom-Amerika. Men enklest er det kanskje å benytte charterselskapenes tilbud om direkteflyvninger. Øya har blitt en stor suksess hos de charteroperatørene som arrangerer reiser hit. Spennende historie, fantastisk klima og nydelige strender tar sin del av æren for det. Hva skal du tenke på når du reiser til et slikt reisemål?

Stor og annerledes

Cuba skiller seg selvfølgelig radikalt fra de andre øyene i Karibien. 50 år med kommunisme er det viktigste stikkordet. Cuba er i tillegg den desidert største øya i Karibien med sine 111.000 kvadratkilometer. (Kart kan du se 13079>her. Det bor ca. 11 millioner mennesker på øya, bare i Havanna bor det i overkant av tre millioner.

Cubanske glimt

Cuba skiller seg fra de fleste andre reisemål. Som den siste gammeldagse kommunistiske bastionen i verden er ikke denne karibiske perlen helt som andre perler. De fleste kjenner vel grunnprinsippene i 12239>kommunismen, men Cuba er et av de få stedene hvor den fortsatt er ledende. Det første man merker når man ankommer øya er de utpregede kontrollfunksjonene. Allerede på flyplassen er de strenge på 12243>visum som skal inneholde alle personlige opplysninger, og de tar seg meget god tid på å gjennomgå passet ditt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer