Danskebåten:

En real ferie-smell

Dette må du vite før du starter shoppingrunden.

VALUTASMELL: Om bord på danskebåten fra København til Oslo, eller Oslobåden som danskene kaller den, er det ikke norske kroner som gjelder. Foto: Odd Roar Lange
VALUTASMELL: Om bord på danskebåten fra København til Oslo, eller Oslobåden som danskene kaller den, er det ikke norske kroner som gjelder. Foto: Odd Roar Lange Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er en kjent sak at det er deilig å være norsk i Danmark. Men det er ikke alltid like deilig å komme hjem igjen.

Spesielt ikke når den neste kredittkortregningen lander i nettbanken eller postkassa.

Valutasmellen

For den billige turen til Danmark kan bli dyrere enn beregnet. Det har mange reisende med DFDS som seiler fra Oslo via Frederikshavn og til København fått merke.

Og det er mange nordmenn som har tenkt seg på den turen i påska.

- Som alltid ender vi opp med å selge ut hele påsken. Vi merker at en større andel enn tidligere har bil, noe som må antas å bety at mange reiser enda lenger enn København, sier rutedirektør Kim Heiberg i DFDS.

Hvis du kjøper reisen via rederiets norske hjemmeside betaler du i norske kroner. Det samme gjelder hvis du bestiller maten via nett hjemmefra.

Men så snart du er om bord er det andre regler som gjelder.

De billige kjøpene om bord, enten det er klær, tobakk, vin, sprit, mat eller parfymeartikler er nemlig merket med priser i danske kroner.

Tenker du i norsk valuta, uten å regne om prisen, kan du gå på en real smell.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.