En rundtur i Dublin

De fleste kommer nok på grunn av folk, stemning og ideen om det irske, ikke på grunn av hovedstadens severdigheter. Men det betyr ikke at byen ikke har noe å tilby turistene.

Publisert
Sist oppdatert

Hvilke severdigheter kjenner du til i Dublin? Neppe spesielt mange ... Her er noe av det du BØR prøve å få med deg om du besøker byen. Vi gir deg ti forslag - hvor langt ned på lista du beveger deg, avhenger av hvor lenge du er i byen.

Se også vår tidligere publiserte bildespesial fra Dublins gater.

1: Byen

Den kanskje beste måten å få oversikt over byen på, er å sette seg inn i en av dobbeltdekkerne som kjører turistruten rundt i byen. Du kjøper døgnbillett, og går av og på som du vil i den perioden. Flere selskaper kjører, men de følger noenlunde samme rute rundt i byen. Hopp litt av og på til du finner en av de riktig sprudlende sjåførene, og bli sittende resten av turen når du først har funnet en slik. Pris? Cirka 12-13 euro (100 kroner). Med billetten følger også rabattkort til mange av severdighetene du kan hoppe av ved underveis.

Hva gjør du her? Får oversikt over byen, og fniser av sjåførens morsomme kommentarer på veien mellom byens museer og severdigheter.

Skroll ned for mer.

2: Temple Bar

En absolutt folkelig, vrimlende del av byen, der du må crawle deg frem mellom turistene i høysesongen. Dublinere selv kaller området byens kulturelle sentrum - ikke uten grunn. Her er teaterscener, gallerier, utstillinger, gateshow, barer, restauranter, butikker og suvenirsjapper. Artister og musikere skapte dagens Temple Bar ut fra tomme bygg og lagerlokaler ved elven Liffey, som ble tatt i bruk til studioer og øvingslokaler på åttitallet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer