Lange køer for å bestille pass:

- En skandale!

Får ikke passtime før om seks måneder. Dette må du gjøre.

LANG VENTETID - IGJEN: Knut Botnmark i Stavanger og mange andre pass-søkere sliter med å finne ledig time til passbestilling. Foto: Odd Roar Lange/Privat
LANG VENTETID - IGJEN: Knut Botnmark i Stavanger og mange andre pass-søkere sliter med å finne ledig time til passbestilling. Foto: Odd Roar Lange/Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter måneder med passkaos i fjor skulle året i år bli helt annerledes og mye bedre.

Slik er det ikke for Knut Botnmark i Stavanger og tusenvis av andre som trenger å få bestilt pass eller nasjonalt ID-kort foran sommerferien. De lokale passkontorene har ikke ledige timer for passbestilling før om mer enn seks måneder.

- Det er en passkandale, sier Botnmark, som sammen med kona må ha nytt pass før de skal på seiltur til flere europeiske land til sommeren.

Forsøk igjen

Justisminister Mehl og Politidirektoratet oppfordrer nordmenn til å være tidlig ute for å bestille seg nytt pass foran årets sommerferie.

Men det er lettere sagt enn gjort. En rekke steder er det ikke en eneste ledig time for bestilling av pass eller nasjonale ID-kort de neste kommende seks månedene.

«Det er dessverre ingen timer de neste 6 månedene. Vennligst forsøk seinere for å finne avbestilte eller nye timer.»

Dette er beskjeden som møter passøkere når de leter etter ledige timer via politiets passnettside.

- Det er jo helt håpløst. Skal man måtte sitt ved datamaskinen og logge seg inn hvert 15. minutt for å se om det er dukket opp en ny ledig time? Et minimum burde vært at man kan bli varsler med SMS når det er en ledig passtime i nærheten, mener Botnmark.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer