En skikkelig brøler - se maorienes hakadans

Foto: Youtube
Foto: Youtube Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hakadansen, eller dansen for flammende ord, er opprinnelig maorienes egen dans. Men i dag er den også blitt nesten for New Zealands nasjonaldans å regne.

Det er spesielt de newzealandske rugbylagene som kringkaster hakadansen over hele verden. De begynner nemlig sine kamper med å fremføre en hakakrigsdans, ment for å skremme vettet av motstanderne.

Og etter å ha hørt og sett dansen, er det ikke så fristende å erte opp gjengen under. Pussig nok er dette et amerikansk fotballag fra Texas, USA. Trinitys Trojan Football Team består av spillere fra mange kulturelle bakgrunner, og det var spillerne selv som introduserte hakadansen i sin kamprutine. Forsangeren er forøvrig Alex Kautai, som har en stemmeprakt uten like.

Hør bare her:

Det ser unektelig tøft ut, og vi damer må vel innrømme at vi synes det er ganske kult når det oser så mye testosteron som det gjør når rugbygutta fremfører sin krigshaka.

Sjekk en annen variant under:

Det var det New Zealandske rugbylaget All Blacks som det første laget som begynte med hakadans - allerede i 1888!

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer