En smak av gull

En stjerne i Michelinguiden allerede kort tid etter åpningen - det er ikke mange forunt. Kokkeverdensmester Terje Ness fikk det til.

Sofaer i kjølige farger på Plata.
Sofaer i kjølige farger på Plata. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I et økonomisk ekspanderende Oslo la kjente restaurantfolk og kokker store planer for byens nye spisested. I en unnselig gate i byens sentrum, mellom Stortingsgaten og Rådhuset, åpnet siste skudd på gourmetstammen dørene høsten 2000. Ett år etter at daglig leder Terje Ness hentet hjem Norges andre gullpremie i det uoffisielle verdensmesterskapet i kokkekunst. Vi har besøkt Restaurant Oro, gullrestauranten - her ser du bildene.

Skroll ned på siden for mer.

Gull og sølv

Restaurant Oro, som betyr Gull på spansk, har baren Plata på høyre hånd. Plata er spansk for sølv. Sistnevnte benyttes også i navnet på tapasbaren som ligger på bygningens hjørne. Samme inngang som baren, men ikke samme kjøkken som Oro.

- Baren er åpen for alle, men benyttes gjerne av gjester før de går inn til servering i restauranten. Da kan det være at gjester utenfra blir avvist i døren på de travleste tidspunktene, forteller restaurantsjef Thomas Jakobsen til DinSide Reise.

Vil du spise på Oro, holder det å bestille et par dager i forveien i ukedagene. Er det fredag og lørdag som gjelder, bør du planlegge en uke eller to i forveien.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer