En smak av gull

En stjerne i Michelinguiden allerede kort tid etter åpningen - det er ikke mange forunt. Kokkeverdensmester Terje Ness fikk det til.

Sofaer i kjølige farger på Plata.
Sofaer i kjølige farger på Plata. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I et økonomisk ekspanderende Oslo la kjente restaurantfolk og kokker store planer for byens nye spisested. I en unnselig gate i byens sentrum, mellom Stortingsgaten og Rådhuset, åpnet siste skudd på gourmetstammen dørene høsten 2000. Ett år etter at daglig leder Terje Ness hentet hjem Norges andre gullpremie i det uoffisielle verdensmesterskapet i kokkekunst. Vi har besøkt Restaurant Oro, gullrestauranten - her ser du bildene.

Skroll ned på siden for mer.

Gull og sølv

Restaurantsjef Thomas Jakobsen foran Oros hovedinngang.
Restaurantsjef Thomas Jakobsen foran Oros hovedinngang. Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]


Restaurant Oro, som betyr Gull på spansk, har baren Plata på høyre hånd. Plata er spansk for sølv. Sistnevnte benyttes også i navnet på tapasbaren som ligger på bygningens hjørne. Samme inngang som baren, men ikke samme kjøkken som Oro.

- Baren er åpen for alle, men benyttes gjerne av gjester før de går inn til servering i restauranten. Da kan det være at gjester utenfra blir avvist i døren på de travleste tidspunktene, forteller restaurantsjef Thomas Jakobsen til DinSide Reise.

Vil du spise på Oro, holder det å bestille et par dager i forveien i ukedagene. Er det fredag og lørdag som gjelder, bør du planlegge en uke eller to i forveien.

- Tidligere måtte du bestille mye tidligere. Tempoet har snudd etter sommeren, og nå er det mulig å få bord på kortere varsel, bekrefter Jakobsen.

Det er for øvrig en trend som gjelder for de fleste dyrere restaurantene i Oslo.

Ny og dus

Oro er den ferskeste av byens stjernerestauranter. Det ser vi også av interiøret. Møblene er moderne, og fargene behagelig avstemte i krem, brunt, gull, sølv og støvete blått. Det flommer absolutt ikke over av verdifull kunst og historie i veggene, men dekoren henspiller stadig på betydningen av navnene - Oro og Plata. Det er gullskimrende stoffer, gullforgylte fliser, stål, lyst metall og speilglass.

Oro er ingen stor restaurant, og med full kapasitet sitter du ganske nært sidemannen - eller kvinnen.

- På lørdager har vi kanskje bare toere (tomannsbord red.anm.), og da har vi plass til rundt 40 gjester. På dager med flere gjester ved hvert bord, kan vi maks få inn 80 gjester, forteller Jakobsen.

Egen logo på serviset.
Egen logo på serviset. Vis mer


Da er restaurantens Chambre Separé regnet med. Dette rommet ligger ved inngangen, med eget vindu mot gaten, og glassvegger inn i lokalet.

Åpent kjøkken

På Oro kan du selv følge med på hva som skjer på kjøkkenet. Innerst i lokalet, kun skjermet av en høy bardisk, tryller kokkene frem rettene som har sikret restauranten en stjerne i Michelins røde guide, for andre år på rad. Mens gullkokk Terje Ness er daglig leder, og til stede i restauranten hver dag, er det kjøkkensjef Daniel Håkangård som regjerer bak grytene.

Fra menyen kan du velge fra ni til tre retter, eller bestille à la carte.

 • Mer om meny og priser her.

 • Bilder fra kjøkken, bar og restaurant.
 • Fakta om restauranten

  Navn: Oro restaurant og bar
  Adresse: Tordenskiolds gate 6 A, Oslo
  Telefon: 23 01 02 40

  Åpningstider: Åpner 18, kjøkkenet stenger rundt 23. Stengt søndager og mandager.
  Priser: Mer om prisene finner du her.
  Plass: 40 til 80 gjester, avhengig av bordoppstillingen.

  Krystall, gull og peisild i skjønn forening.
  Krystall, gull og peisild i skjønn forening. Vis mer


  Fasiliteter: Forholdsvis lite lokale, men med stor tilliggende bar. Åpent kjøkken. Moderne dekor i lyse farger. Helstoppede stoler og sittebenker langs veggene. Gulvene er stort sett flislagte, og restaurantlokalet har gasspeis i veggen. Et Chambre Separé ut mot gaten. Ingen dresscode, men man ser gjerne at folk kler seg pent. "Vi har til gode å avvise noen på grunn av antrekk", sier restaurantsjef Thomas Jakobsen.
  Bilder: Se Oro i bilder.

  Konkurrenter:

 • Annen Etage

 • Bagatelle

 • Michelinrestauranter i Oslo, og lenker til lignende i resten av Skandinavia

 • Hoteller: Få også med deg våre bildereportasjer fra hovedstadens lekreste suiter slik vi så dem i 2001.


  Ut på reise?

  Vi har hjelpemidlene som gjør reiseplanleggingen lettere:

 • Billige reiser: Let opp de billigste charterreisene med vår restplassliste. Du kan også få restplassvarsling til din mobiltelefon, les mer om dette her.
 • Lesernes reisetips og meninger: Les drøye 700 artikler og nesten 10.000 vurderinger av reisemål verden rundt – og skriv inn dine tips og reiseskildringer.
 • Skitips: Sjekk Skiguiden for beste norske skisted. Finn det beste anlegget for ditt behov, vurdert av leserne selv.
 • Vrien valuta? La valutakalkulatoren gjøre de vriene regnestykkene for deg.
 • Når er skoleferien? Sjekk når barna har ferie, eller hvilke perioder du uten barn bør ligge unna for å unngå pristoppene.
 • Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer