En solseng til besvær

Den virker uskyldig, men solsengen gjør ferien sur for mange.

Det er kamp om dem, og de koster skjorta. Foto: Colourbox
Det er kamp om dem, og de koster skjorta. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er dette flertallet av nordmenn drømmer om i sommerferien: en finkornet sandstrand, solskinn og varm luft, fristende badevann og en behagelig solseng som ligger og venter på deg og håndkleet ditt.

Men så enkelt er det ikke. For dette med solsenger skaper hodebry for noen og enhver på strandferie.

Racet for å kapre den beste

Alle som har feriert på større feriesteder vet hva det store solsengracet dreier seg om. Det er nemlig om å gjøre å sikre seg de beste solsengene nærmest vannkanten. Når du konkurrerer med flere hundre andre soltørste turister, gjelder det å komme seg opp av hotellsenga tidlig, og ile ned og kapre den beste.

Er det noen som orker å irritere seg over dette, tenker du kanskje. Ja, det er det. Faktisk svarte 24 prosent av våre lesere at det var reservasjon av solsenger som irriterte mest i vår uhøytidelige undersøkelse om hva som var verst oppførsel fra medturister i ferien.

Det er forøvrig tyskerne som oftest blir nevnt når det gjelder irriterende solsengkapring. De fremstår for mange som de rene ekstremistene når det gjelder å reservere seg solsenger. Hvis du er morgenfrisk nok til å ta deg en rusletur på stranden grytidlig og før frokost, vil du se at det allerede ligger håndklær på plass. Og det før klokka syv.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer