En syk, syk berg- og dalbane

Den blir høyest, raskest og villest. Tør du?

Publisert
Sist oppdatert

Spesifikasjonene på fornøyelsesgiganten Six Flags nye attraksjon kan få hvilken som helst tøffing til å måpe. Kingda Ka er navnet på det som blir verdens høyeste og raskeste berg- og dalbane. Jomfruturen går i vår.

 • Se bildene av den nye monsterbanen

 • 139 meter over bakken

  Høyden på monsterbanen er hele 139 meter på det meste. Det er drøye 10 meter høyere enn den tidligere rekordholderen, Top Thrill Dragster i parken Cedar Point, kan vise til. Og til sammenligning er Norges høyeste berg- og dalbane, Thundercoaster på Tusenfryd, bare 39 meter på det høyeste. Også Kingda Kas toppfart er skrekkinngytende. 206 kilometer i timen - langt fortere enn de fleste av oss har kjørt i bil. Dette er forøvrig mer enn dobbelt så rask som Thundercoaster som holder seg på maks 93 kilometer i timen.

  Her er oversikten over de villeste, raskeste og høyeste berg- og dalbanene i verden før Kingda Ka blir lansert

  Turen

  De som tør teste banen når den er klar, kan forvente følgende: En hydraulisk rakettstart skyter vognene horisontalt fra null til 206 kilometer i timen på 3,5 sekunder. Deretter følger vognsettet et vertikalt spor med kvartdreining i 90 graders vinkel til bakken, opp i 139 meters høyde. Etter passering av toppen faller vognene vertikalt i en trekvartspiral ned mot bakken. Turen avsluttes med et slakt dalformet spor, før stigning opp til en 40 meter høy bakketopp der passasjerene opplever vektløshet før den siste svingen tilbake til startpunktet.

  Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer