En uke for kort

Langtidsreiser er ikke som vanlige sydenferier, det får klagerne i denne saken oppleve.

Publisert
Sist oppdatert

Vi omtaler jevnlig klagesaker som har blitt prøvd i Reklamasjonsnemnda for selskapsreiser, og klagenemnda for rutefly. Ukens sak handler om langtidsreisende med charterselskapene.

Kortere langferie

Langferien ble kortere enn de ventet. Illustrasjonsfoto: Paret på bildet har ingenting med den omtalte saken å gjøre.
Langferien ble kortere enn de ventet. Illustrasjonsfoto: Paret på bildet har ingenting med den omtalte saken å gjøre. Vis mer


I katalogen stod vinterferien til Kypros oppført med 47 dager mellom utreise og hjemreise. Etter bestilling fikk imidlertid klagerne beskjed om at utreisen ble satt fem dager senere enn de hadde tenkt. I løpet av tiden på Kypros fikk de også beskjed om at hjemreisen gikk noen dager før planen. Dermed var turen forkortet til 40 dager. De mener dette ikke er opplyst i prislisten, og vil ha prisavslag.

Særskilte reisevilkår

Reiseselskapet peker på de særskilte reisevilkårene som står i selskapets langtidskatalog: Der kan man lese at ut- og hjemreiser kan avvike med opptil en uke begge veier fra den dato som presenteres i prislisten. Det står også at ingen refusjon eller tillegg vil komme til som følge av slike endringer. Reklamasjonsnemnda for selskapsreiser mener det er tydelig nok beskrevet i katalogen. Det betyr at klagerne har fått den reisen de har bestilt i forhold til katalog og prisliste, og de får ikke prisavslag.

Hvordan kan du få penger tilbake?

 • Her finner du flere klagesaker.

 • Slik klager du på flyreisen.

 • Slik klager du på charterreisen.

 • Fjorårets dummeste klager kan du lese her.
 • Verktøy for reiselyst


  Skiguiden gir deg lesernes egne karakterer, vurderinger og opplevelser fra norske skisteder. Du kan også avlegge egne stemmer og skrive artikler. Restplasslisten er stedet for deg som er ute etter billige reiser. Her finner du charterselskapenes restplasser på ett sted. Reiseguiden gir deg tips og råd til ting å se, godt å spise og steder å besøke – eller ikke besøke. Rådene kommer fra de som kjenner stedene best, nemlig turistene selv. Fergeguiden er for deg som skal vannveien til Danmark, Tyskland eller Storbritannia. Her kan du finne ut hvem som seiler hvor, og til hvilken pris. Valutakalkulatoren gjør de vanskelige regnestykkene for deg.

  Mer om

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer