En uke i høysesong: 3.400 kroner

Tyrkia, Kroatia, Spania, Frankrike og Italia: Her kan du bo for under 5.000 kroner uken i høysesongen.

Publisert
Sist oppdatert

Frister det med Middelhavsferie, men ikke med chartertur eller små hotellrom? Da kan leie av feriehus være et godt alternativ - og det er fremdeles muligheter selv for deg som må reise i juli.

Vi gir deg fem eksempler på hva du kan få innen gangavstand til Middelhavet, for under 5.000 kroner i uka.

- Frankrike med med Côte d'Azur og Provence, sammen med kystområdene av Kroatia, er de mest populære områdene ved Middelhavet, sier Grete Sexe i Novasol til DinSide. Kroatia har hatt en veldig god vekst frem til i fjor. Vi ser også at Danmark booker mye bedre enn det har gjort på lenge, mens Sør-Europa er ganske det samme, fortsetter Sexe.

Ikke la deg lure: Tips om leieforhold

Få mest for pengene:

  • Jakt på de billige flybillettene først - du finner alltids et sted å overnatte. Sjekk flyselskapenes lavpriskalkulatorer til flere alternative områder hvor du kan tenke deg å feriere, og kryssjekk med leieprisene i de de aktuelle områdene.
  • Reis utenom fellesferien - da er det billigst. Noen utleiefirmaer gir deg også gratisnetter om du skal være to-tre uker.
  • Må du reise i fellesferien? Da kan det være penger å spare på å velge Kroatia fremfor de andre Middelhavslandene; I Kroatia har de ikke høysesongpriser før i august, så du kan spare nesten 30 prosent på å reise i vår fellesferie, fremfor i august.
  • Bo flere sammen. Dersom dere er flere familier som reiser sammen, kan dere tjene på å leie et større hus sammen.
  • Sjekk utenlandske priser. Det kan være penger å spare på å leie fra utlandet - du kan eksempelvis spare tusenlapper på å bestille feriehuset via en svensk aktør, kontra en norsk - pga. valutagevinsten. Ifølge britiske aviser, svikter britene den tidligere så populære feriedestinasjonen Spania - pga. finanskrisen - og prisene går dermed ned.
  • Lei feriehus i svenske kroner - spar tusenlapper
  • Prut! Leier du direkte fra privatperson, er det mulig å prute. Det er tross alt bedre med 4.000 kroner i inntekt enn ingen inntekt, selv om leieprisen egentlig er satt til 5.000.
  • Kampanjer og medlemstilbud? Mange av utleieselskapene kjører forskjellige kampanjer gjennom året; det være seg rabatter dersom du kjøper flere netter, lavsesongstilbud osv. Følg med i aviser og på nettsidene til utleieselskapene. Sjekk også om du kan få rabatt i kraft av medlemskap i forskjellige organisasjoner; Novasol gir for eksempel rabatt til NAF- eller OBOS-medlemmer.
  • Husk også muligheten for restplasser. Veldig mange av feriehusselskapene har restplasstilbud på objekter som de ikke har fått leid ut. Men da må du ha is i magen og vente til nært opp til avreise, og du kan ikke være superkresen med tanke på standard og beliggenhet; du vet jo ikke hva du kan få så nært opp til avreise. Men flere og flere benytter seg av muligheten til å kjøpe restplasser, og det vil si at flere og flere hus er ledige nært opp til avreise. Sjekk sommerhusfirmaenes nettsider for restplasstilbud./li>
  • Revurder dine krav til standard. Kan du se mellom fingrene på at det ikke er eget svømmebasseng i hagen og boblebasseng i velværerommet, kan du redusere ukesleien betraktelig. Du betaler mye for høy standard.
De beste familieanleggene ved Middelhavet

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer