En vind-vind situasjon

Er windsurfing noe for deg?

Dette bildet viser windsurfer Robby Naish under en world cup konkurranse ved Sylt i Tyskland. Foto: Wikipedia Commons
Dette bildet viser windsurfer Robby Naish under en world cup konkurranse ved Sylt i Tyskland. Foto: Wikipedia Commons Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Når det blåser får vi feber i blodet.

Slik beskriver Thomas Løkkeberg sin store lidenskap – windsurfing, eller brettseiling, som det også kalles.

Det er ikke akkurat noen folkesport han driver med, men de som blir tatt av vinden, er lidenskapelig opptatt av sporten, og benytter enhver anledning til å stikke til forblåste kyster for å teste ferdighetene.

Løkkeberg kjøpte seg seilbrett for konfirmasjonspengene sine, og holdt det gående i rundt ti år før noen år i utlandet tvang inn en pause på rundt seks år. For fire år siden tok han opp windsurfng igjen.

- Det er noe helt annet nå. Brettene er blitt lettere og bedre, og man kan gjøre mye mer avanserte triks, sier Løkkeberg.

Kult, men krevende

Kunne du tenkt deg å prøve windsurfing? Da skal du vite at du antagelig ganske kjapt vil klare å komme deg opp i stående på brettet og seile avgårde med smil om munnen. Men å bli skikkelig god på seilbrett, og klare å gjøre triks som 360 flip, flaka eller back loop krever mye trening. (Se en forklaring på de ymse triksene brettseilerne gjør her.)

En anne fordel er om du bor på Sørvest- eller Vestlandet. Det er nemlig der du får virkelig gode vindforhold.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.