- Enda billigere å fly

Lavpristurismen tar av, og flyselskapene med billigtilbud tar stadig røsligere andel av flyreisende.

Wolfgang Kurth i ELFAA.
Wolfgang Kurth i ELFAA. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Lavprisselskapene i Europa forventer ytterligere vekst i passasjertallene i et par år fremover. Nå er det hele 67 lavprisselskaper i Europa, og selv om det etterhvert vil komme en avskrelling, er markedet fortsatt i vekst. Det mener Wolfgant Kurth, direktør for den tyske operatøren Hapag Lloyd Express og formann for ELFAA, sammenslutningen av europeiske lavprisflyselskaper.

Blir billigere

- Gjennomsnittsprisene vil falle ytterligere i årene som kommer, og selskapene vil kutte enda hardere i kostnadene, sier Kurth i en uttalelse til Financial Times.

Det vil bety hardere press på flyprodusenter og flyplasser når det gjelder kostnadskutt og tilpasning til lavprisselskapenes behov. Flere flyplasser vurderer for eksempel å åpne tidligere lasteterminaler som egne terminaler for lavprisselskaper. I Geneve og Marseilles er slike løsninger på vei nå.

Kraftig trafikkvekst

Lavprisselskapene har hatt en eventyrlig vekst de siste årene. I år regner ELFAA med at selskapene vil transportere omkring 80 millioner passasjerer. Det er opp fra 47 millioner i 2003. Selskapene vil da ha en markedsandel i Europa på 18 prosent.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer