- Enda billigere å fly

Lavpristurismen tar av, og flyselskapene med billigtilbud tar stadig røsligere andel av flyreisende.

Wolfgang Kurth i ELFAA.
Wolfgang Kurth i ELFAA. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Lavprisselskapene i Europa forventer ytterligere vekst i passasjertallene i et par år fremover. Nå er det hele 67 lavprisselskaper i Europa, og selv om det etterhvert vil komme en avskrelling, er markedet fortsatt i vekst. Det mener Wolfgant Kurth, direktør for den tyske operatøren Hapag Lloyd Express og formann for ELFAA, sammenslutningen av europeiske lavprisflyselskaper.

Blir billigere

- Gjennomsnittsprisene vil falle ytterligere i årene som kommer, og selskapene vil kutte enda hardere i kostnadene, sier Kurth i en uttalelse til Financial Times.

Det vil bety hardere press på flyprodusenter og flyplasser når det gjelder kostnadskutt og tilpasning til lavprisselskapenes behov. Flere flyplasser vurderer for eksempel å åpne tidligere lasteterminaler som egne terminaler for lavprisselskaper. I Geneve og Marseilles er slike løsninger på vei nå.

Kraftig trafikkvekst

Lavprisselskapene har hatt en eventyrlig vekst de siste årene. I år regner ELFAA med at selskapene vil transportere omkring 80 millioner passasjerer. Det er opp fra 47 millioner i 2003. Selskapene vil da ha en markedsandel i Europa på 18 prosent.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.