Passkø

Enda verre

Politiet varsler at produksjonstiden for dem som ønsker nytt pass, vil øke ytterligere inn mot sommeren.

VENTE LENGE: Politidirektoratet sier at antallet nordmenn med pass som går ut på dato er svært stort. Totalt må en regne med cirka sju uker, eller mer på steder med lang postgang for å få nytt pass. Foto: Håkon Mosvold Larsen/NTB
VENTE LENGE: Politidirektoratet sier at antallet nordmenn med pass som går ut på dato er svært stort. Totalt må en regne med cirka sju uker, eller mer på steder med lang postgang for å få nytt pass. Foto: Håkon Mosvold Larsen/NTB Vis mer
Publisert

– Etterspørselen er høyere enn tilgjengelig produksjon, selv med de tiltakene vi har iverksatt. Derfor må det regnes med at ventetiden øker ytterligere de neste månedene, sier seksjonssjef Arne Isak Tveitan i Politidirektoratet til TV 2.

Politidirektoratet sier at det store problemet nå er både råvaremangelen, og at antallet nordmenn med pass som går ut på dato er svært stort.

Totalt må en regne med cirka sju uker, eller mer på steder med lang postgang. De forventer også at leveringstiden vil øke ytterligere fram mot sommeren. Innen juli kan ventetiden bli ti uker for pass og fire til seks uker for nasjonale ID-kort.

– Nå står vi i en situasjon der vi dessverre ikke klarer å levere normale tjenester til befolkningen. Generelt vil vi fraråde folk å bestille nye reiser nå hvis de ikke har reisedokumentene i orden, sier han.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer