Endelig åpner gudinnen

Frihetsgudinnen i New York skal igjen åpne for turister i sommer, men datoen er ikke satt.

Sikkerhetskontrollen er streng før du får gå om bord i båten som frakter turister ut til Liberty Island. Foto: Karoline Brubæk
Sikkerhetskontrollen er streng før du får gå om bord i båten som frakter turister ut til Liberty Island. Foto: Karoline Brubæk Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

11. september 2001 ble Liberty Island utenfor New York stengt for publikum. Øya ble igjen åpnet for turister i desember samme år, men selve gudinnen har man til nå kun fått sett fra utsiden. Nå ser den lange stengningsperioden sin ende - i sommer skal turistene igjen få bestige verdens mest berømte kvinne - i alle fall til en viss grad. Datoen er imidlertid ikke satt, det blir neppe før månedsskiftet juli/august.

Ny informasjon om dato vil bli publisert på disse nettsidene:

 • National Park Service
 • Sensommer

  Etter terrorangrepene har frihetsgudinnen vært stengt for turister, selv om det har vært mulig å gå i land på Liberty Island. Oppussing og oppgradering for mer enn 200 millioner kroner har vært nødvendig for å gjøre området tilgjengelig og sikkert nok til at turister igjen skal få tilgang. Det skriver den britiske avisa Independent.

  Det nye anlegget skal gi tilgang til 360-graders panoramautsikt over New York og havneområdet fra observasjonsplattformen øverst på pidestallen, 16 etasjer over vannflaten. Nytt er også et billettsystem for forhåndsbestilling slik at køene reduseres. Ved foten av statuen blir det mulig å se den innvendige strukturen gjennom et glasstak, men selve trappeturen opp i statuens krone vil fortsatt ikke være tilgjengelig. Før 11. september klatret en av tre besøkende turister opp i kronen for å nyte utsikten.

  Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer