Endelig har Frankrike femstjernershotell

Men det betyr ikke at hotellene er blitt bedre.

De fleste vet at femstjernershoteller betyr luksus. Foto: Alexander Wallnöfer
De fleste vet at femstjernershoteller betyr luksus. Foto: Alexander Wallnöfer Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dersom du lette etter et femstjerners hotell i Frankrike for ett år siden, lette du forgjeves.

Det fantes faktisk ikke inntil i 2009. Men det var ikke fordi ingen av Frankrikes hoteller var bra nok. Det var fordi Frankrike ikke hadde et stjernesystem der fem stjerner eksisterte.

I stedet for fem stjerner hadde luksushoteller som legendariske Four Seasons Hotel George V Paris bare fire stjerner pluss ordet Luxe etterpå - og det enda dette hotellet regnes som et av verdens beste.

Men nå har verdens største turistland, som Frankrike er, endelig introdusert den femte stjerner i sitt hotellklassifiseringssystem. Ifølge Reuters ivrer nå svært mange tidligere firestjerners hoteller etter sin femte stjerne. Paris har allerede fått 13 femstjernershoteller. Disse er hoteller som tidligere var klassifisert som firestjerners "luxe".

Det er de franske turistmyndigheter som har bestemt at den femte stjernen skal introduseres i klassifiseringssystemet. Dette gjør de fordi de innser at internasjonalt er det et femstjerneressystem som er mest vanlig. Frankrike har som mål å satse mer på turisme i tiden fremover, da de ser hvilken stor rolle turismen har for Frankrikes økonomi.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer