Endeløs luksus

Queen Mary 2 er verdens største og mest storslagne cruiseskip. Hun har nå lagt bak seg sin første transatlantiske overfart - fra Southampton til Fort Lauderdale - etter en storslagen dåp av selveste Dronning Elizabeth II.

Publisert
Sist oppdatert

Like lang som 41 London-busser og 23 etasjer høy. Det er ikke rart hun er britenes nye stolthet. Cunard Lines nye flaggskip, Queen Mary 2 er en etterlengtet storesøster til Queen Elizabeth 2. Skipet, altså.

Britenes regjerende monark, Dronning Elizabeth, døpte skipet den 8. januar i år, med en 3-liters flaske gul enke foran 2.000 inviterte gjester.

- Jeg døper dette skipet "Queen Mary 2". Måtte Gud velsigne det og alle som seiler med det, sa dronningen under den spektakulære dåpsseremonien.

Cunard Lines foretrekker å kalle Queen Mary 2 en linje i stedet for et skip. Ordet 'linje' bringer med seg en eim av fordums glade dager - og det er denne eimen selskapet håper QM2 skal hylles inn i, om enn i imaginær forstand.

Denne damen er en klassiker - og er designet for å vare. Her er det langt mellom minimalistisk design og stramme linjer. Stikkord er maksimalistisk eleganse, dekadens og overdådighet.

Luksusen vil ingen ende ta. QM2 har sin egen Veuve Cliquot (gul enke) champagnebar, et to-etasjes teater, et kasino, fem innendørs - og et utendørs svømmebasseng, boblebad, eksklusive butikker og barnerom med ekte britiske nannies.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.