Endeløs luksus

Queen Mary 2 er verdens største og mest storslagne cruiseskip. Hun har nå lagt bak seg sin første transatlantiske overfart - fra Southampton til Fort Lauderdale - etter en storslagen dåp av selveste Dronning Elizabeth II.

Publisert
Sist oppdatert
Therapy Pool - med regndusj. QM2 huser sjøens eneste Canyon Ranch spa.
Therapy Pool - med regndusj. QM2 huser sjøens eneste Canyon Ranch spa. Vis mer


Like lang som 41 London-busser og 23 etasjer høy. Det er ikke rart hun er britenes nye stolthet. Cunard Lines nye flaggskip, Queen Mary 2 er en etterlengtet storesøster til Queen Elizabeth 2. Skipet, altså.

Britenes regjerende monark, Dronning Elizabeth, døpte skipet den 8. januar i år, med en 3-liters flaske gul enke foran 2.000 inviterte gjester.

- Jeg døper dette skipet "Queen Mary 2". Måtte Gud velsigne det og alle som seiler med det, sa dronningen under den spektakulære dåpsseremonien.

Cunard Lines foretrekker å kalle Queen Mary 2 en linje i stedet for et skip. Ordet 'linje' bringer med seg en eim av fordums glade dager - og det er denne eimen selskapet håper QM2 skal hylles inn i, om enn i imaginær forstand.

Denne damen er en klassiker - og er designet for å vare. Her er det langt mellom minimalistisk design og stramme linjer. Stikkord er maksimalistisk eleganse, dekadens og overdådighet.

Luksusen vil ingen ende ta. QM2 har sin egen Veuve Cliquot (gul enke) champagnebar, et to-etasjes teater, et kasino, fem innendørs - og et utendørs svømmebasseng, boblebad, eksklusive butikker og barnerom med ekte britiske nannies.

Båtens lobby. Denne trappen bare roper på at du skal gjøre din entre.
Båtens lobby. Denne trappen bare roper på at du skal gjøre din entre. Vis mer


... og ikke nok med det.

Queen Mary 2 har verdens eneste Canyon Ranch spaklubb til sjøs, verdens beste planetarium til sjøs, sjøens største ballrom og bibliotek - og ikke minst sjøens største vinsamling.

Har du lyst til å være med på moroa koster den billigste transatlantiske overfarten fra Southampton til New York 1.049 euro (9.400 kroner). Kanskje litt dyrt for de kjipeste lugarene uten hverken sjøutsikt eller glimt av vann, men til gjengjeld må du ut med mer enn 30.000 euro (270.000 kroner) for den samme reisen om du velger å bo i Grand Duplex suiten.

Til sammenligning koster en 10-dagerstur i Karibia fra 1.700 euro (15.200 kroner). Det er bare å åpne en sparekonto nå!

Kortvarig lykke

Men Queen Mary 2 får ikke sitte lenge på tronen som verdens største lady at sea. Royal Caribbean Cruises har tatt opp konkurransen med Cunard Line og bestilt "Ultra Voyager". Skipet bygges av Kværner Masa-Yards i Finland og er ventet å frakte sine 3.600 passasjerer i løpet av 2006.

DinSide Reises redaktør Karoline Brubæk synes den nye norske hurtigruten slår Queen Mary 2 langt ned i støvlene - utseendemessig. Her kan se reportasjen fra hennes besøk på den norske stoltheten og her er bildespesialen.

DinSide har også vist deg innsiden av leilighetsskipet The World. Bildene ser du her.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer