Coronavirus

Endrer avbestillingsreglene

Flere reisebyråer og flyselskap endrer nå reglene for avbestilling og ombooking.

LETTERE Å AVBESTILLE: Flyselskaper og reisebyråer endrer nå avbestillingsreglene sine, slik at det blir lettere å få endret eller avbestilt dersom du likevel ikke har lyst til å reise når du hadde planlagt. Dette for å få folk til å bestille reiser på tross av frykt for av coronaviruset. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
LETTERE Å AVBESTILLE: Flyselskaper og reisebyråer endrer nå avbestillingsreglene sine, slik at det blir lettere å få endret eller avbestilt dersom du likevel ikke har lyst til å reise når du hadde planlagt. Dette for å få folk til å bestille reiser på tross av frykt for av coronaviruset. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Coronaviruset har ført til et enormt fall i bestillinger i reiser frem i tid, og reisebyråene og flyselskapene trues av store inntektstap.

Forrige uke meldte flyselskapet FlyBe at de var konkurs, og Norwegian-aksjen er nå i fritt fall ifølge Børsen.no

Reisefrykten viser seg også i fallende etterspørsel etter reiser - og lavere priser på flybilletter og pakkereiser.

I et forsøk på å få folk til å fortsette å bestille reiser, har mange flyselskaper, reisebyråer og pakkereiseselskaper endret reglene for avbestilling og ombooking, slik at det er enklere å endre reiser, uten tillegg i pris.

Her er noen av selskapene som har endret reglene - og hvordan de nye reglene fungerer:

SAS: Gratis ombooking til Europa, USA og Asia

Tilbyr ombooking uten ekstra kostnad hvis du bestiller mellom 5. mars og 19. mars 2020, for reiser i perioden 5. mars til 31. august 2020.

Vær oppmerksom på at dette ikke gjelder for reiser innen innen Skandinavia, og innenlands i Norge, Sverige og Danmark - men altså for alle andre destinasjoner i Europa, USA og Asia.

Du må betale tillegg dersom du endrer til en høyere billettpris; da vil differansen mellom prisen du har betalt og den høyere prisen bli lagt til.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer