Endrer dette

En ikonisk bussrute endres.

SLUTT: Et polsk busselskap gjør endringer etter en rekke klager. Foto: Michal Dobrasa/PKS Gdynia/Reuters/NTB
SLUTT: Et polsk busselskap gjør endringer etter en rekke klager. Foto: Michal Dobrasa/PKS Gdynia/Reuters/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I over 15 år har kanskje Polens mest kjente bussrute trafikkert den baltiske kysten langs strender som er populære turistdestinasjoner, men etter en rekke klager blir busselskapet nødt til å gjøre endringer.

Bussrute «666 Hel», som frakter passasjerer mellom tettstedene Debki og Hel, har i lang tid ansett av både lokale innbyggere og turister som en harmløs spøk, skriver nettstedet Euronews, men har samtidig blitt kritisert av diverse grupper for å bruke «Dyrets/djevelens tall».

666 Hel klinger kanskje ikke bra hos alle ...

Nå har det lokale busselskapet PKS Gdynia gitt etter for kritikken. I en uttalelse til Euronews sier Marcin Szwaczyk, en talsperson for busselskapet, at de i en årrekke har mottatt brev fra kritikere som har oppfordret dem til å endre navn på ruta.

Og hva blir det nye navnet på ruta? jo, 669!

- I år snur vi siste 6 opp ned, skriver selskapet i et innlegg på sin Facebook-side:

Ikke alle setter pris på at det ikoniske rutenummeret forsvinner, og overfor det polske nettstedet Trojmiasto avslører Szwaczyk at de har mottatt flere klager som sier de savner «666» og ber dem endre tilbake.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer