Danskebåten:

Endrer tidene

Bra for dem som vil på shopping til København.

KONGENS BY: Nye seilingstider betyr bedre tilpasset tid til shopping og lunsj i København∏. Foto: Odd Roar Lange
KONGENS BY: Nye seilingstider betyr bedre tilpasset tid til shopping og lunsj i København∏. Foto: Odd Roar Lange Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Danskebåten mellom Oslo og København endrer seilingstider. Dermed blir det bedre tid til shopping i Danmark - og til en lengre frokost om bord.

Det er klart etter at DFDS, som seiler med skipene «Crown Seaways» og «Pearl Seaways», flytter avgangstidene fra henholdsvis Oslo og København. De to skipene forlater havnene samtidig og kommer også til sin neste havn 19 timer seinere.

I dagens seilingsplan kaster skipene loss klokka 14.00 og kommer i land igjen klokka 09.15. Men klokkeslettene skal endres.

Tidligere seilte skipene direkte mellom Oslo og København, men seiler nå innom Frederikshavn på Jylland på sin tur til og fra Oslo de fleste dagene.

Unntakene kan du lese mer om litt lenger ned.

Slutt for «dansebåten»

Årsaken til dette er at rederiet Stena Line valgte legge ned ruta mellom Oslo og Frederikshavn bare få dager etter at Norge koronanedstengte i mars 2020.

Det startet med at det svenske rederiet Stena Line allerede den 16. mars 2020 sa opp 950 ansatte.

Årsaken var et stort fall i antall passasjerer som følge av coronaviruset. Tre dager seinere ble det kjent at Stena Line la ned den populære ruta mellom Oslo og Frederikshavn etter 40 år.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer