Danskebåten:

Endrer tidene

Bra for dem som vil på shopping til København.

KONGENS BY: Nye seilingstider betyr bedre tilpasset tid til shopping og lunsj i København∏. Foto: Odd Roar Lange
KONGENS BY: Nye seilingstider betyr bedre tilpasset tid til shopping og lunsj i København∏. Foto: Odd Roar Lange Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Danskebåten mellom Oslo og København endrer seilingstider. Dermed blir det bedre tid til shopping i Danmark - og til en lengre frokost om bord.

Det er klart etter at DFDS, som seiler med skipene «Crown Seaways» og «Pearl Seaways», flytter avgangstidene fra henholdsvis Oslo og København. De to skipene forlater havnene samtidig og kommer også til sin neste havn 19 timer seinere.

I dagens seilingsplan kaster skipene loss klokka 14.00 og kommer i land igjen klokka 09.15. Men klokkeslettene skal endres.

RENGJØRING: Se hvordan du kan rengjøre Airpodsene dine på en enkel og god måte! Video: Kirsti Østvang. Klipp: Embla Hjort-Larsen. Vis mer

Tidligere seilte skipene direkte mellom Oslo og København, men seiler nå innom Frederikshavn på Jylland på sin tur til og fra Oslo de fleste dagene.

Unntakene kan du lese mer om litt lenger ned.

DANSKEBÅTEN: 775 000 passasjerer seilte med danskebåten før coronakrisa. Men allerede i år forventer DFDS opp mot 600 000 reisende mellom Oslo og København. Foto: Odd Roar Lange
DANSKEBÅTEN: 775 000 passasjerer seilte med danskebåten før coronakrisa. Men allerede i år forventer DFDS opp mot 600 000 reisende mellom Oslo og København. Foto: Odd Roar Lange Vis mer

Slutt for «dansebåten»

Årsaken til dette er at rederiet Stena Line valgte legge ned ruta mellom Oslo og Frederikshavn bare få dager etter at Norge koronanedstengte i mars 2020.

Det startet med at det svenske rederiet Stena Line allerede den 16. mars 2020 sa opp 950 ansatte.

Årsaken var et stort fall i antall passasjerer som følge av coronaviruset. Tre dager seinere ble det kjent at Stena Line la ned den populære ruta mellom Oslo og Frederikshavn etter 40 år.

Danskebåten Stena Saga, som også ble kjent som «dansebåten», hadde dermed seilt sin siste tur på den aktuelle strekningen og ble seinere solgt til et kypriotisk rederi.

VÅRSTEMNING: Det er allerede vårstemning på Høibroplads og i shoppinggata Strøget. Foto: Odd Roar Lange
VÅRSTEMNING: Det er allerede vårstemning på Høibroplads og i shoppinggata Strøget. Foto: Odd Roar Lange Vis mer

Ny trekant

Den 26. juni 2020 startet konkurrenten DFDS opp sin nye rute med de to skipene som tidligere hadde gått direkte mellom Oslo og København. Nå ble ruten i stedet et trekantsamband mellom Oslo-Frederikshavn-København.

DFDS-ruta mellom Oslo og København kalles i Norge for «Danskebåten», mens danskene kaller den «Oslobåden».

Og nå legger rederiet om seilingstidene. Skipene skal fra 28. mars legge fra land klokka 15.00, med ankomst i ny havn og ny by neste morgen klokka 10.00

Dette gjør at passasjerene får bedre tid til frokost om bord, samt shopping i taxfreebutikken på skipene. Tax free-salget er en viktig del av inntektene til DFDS.

I tillegg kommer rundreisepassasjerene i land til et tidspunkt som passer bedre til butikkenes åpningstider i København og Oslo. Dermed blir det lettere å gjennomføre både shopping og en lunsj i land før skipet returnerer fem timer seinere.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer