Endret

Har du fått med deg dette?

OSLO S: Mange toglinjer har fått nytt linjenummer og nye fargekoder. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
OSLO S: Mange toglinjer har fått nytt linjenummer og nye fargekoder. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Søndag morgen ble Follobanen åpnet brask og bram etter 13 års arbeid og 36 milliarder kroner. Den nye toglinja halverer reisetida fra Ski stasjon i Viken til Oslo S og øker antall avganger.

En splitter ny togtunnel er ikke det eneste som er nytt for togpendlerne denne måneden.

Du har kanskje ikke lagt merke til det ennå, men en rekke linjer har fått nytt navn. Endringen ble gjort 11. desember og introduserer en rekke nye linjebetegnelser.

- Det er Jernbanedirektoratet som har bestemt at de skal endres, og endringen er gjort i forbindelse med åpningen av Follobanen, forteller Åge-Christoffer Lundeby, kommunikasjonssjef i Vy.

Han forteller at ikke alle linjer hadde linjenummer, samtidig som det var ønske om et systematisert skille mellom lokal, region, regionekspress og intercity/langdistansetog.

Av lokallinjer på Østlandet er det bare L1 og L2 som består. Det betyr at rutene L12 (Kongsberg-Eidsvoll) og L13 (Drammen-Dal) blir til henholdsvis R12 og R13. Samtidig blir L21 blir R21 og L22 blir R22.

Fullstendig oversikt ser du i faktaboksen under:

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer