England krever negativ test ved innreise

Fra neste uke krever England negativ koronatest ved innreise. De som ikke har papirene i orden, kan vente seg en bot på 500 pund.

HEATHROW: Reiser du til England, må du fremlegge en negativ coronatest ved ankomst. Foto: REUTERS/Toby Melville/NTB
HEATHROW: Reiser du til England, må du fremlegge en negativ coronatest ved ankomst. Foto: REUTERS/Toby Melville/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Testen må være tatt mindre enn 72 timer før innreise. Målet med det nye kravet er å bekjempe spredningen av nye virusvarianter.

– Sammen med eksisterende krav om selvisolering for reisende som kommer fra høyrisikoområder, vil testing før innreise være en ekstra forsvarslinje, sier samferdselsminister Grant Shapps.

Reisende som ikke kan fremlegge en negativ test, risikerer en bot på 500 britiske pund, som tilsvarer drøyt 5700 kroner med dagens kurs.

Det er ventet at Scotland, Wales og Nord-Irland vil komme med lignende krav. Det er unntak for lastebilsjåfører, barn under 11 år og reisende som kommer fra Irland.

Spania innførte et liknende krav allerede fra 23. november. De krever test fra personer som kommer fra områder med høyt smittetrykk. Uten en neagtiv test å fremvise kan du få en bot på 6000 euro, som tilsvarer 60 000 kroner.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer