Engstelse eller reell frykt?

Avbestiller du en reise til et fugleinfluensa-utsatt sted nå, kan du nok ikke regne med å få pengene tilbake. Reiseforsikringer omfatter ikke engstelse.

Publisert
Sist oppdatert
Reiseforsikringer omfatter ikke engstelse. Har du ingen reell grunn til å bite negler står du selv ansvarlig for tap om du avbestiller reisen.
Reiseforsikringer omfatter ikke engstelse. Har du ingen reell grunn til å bite negler står du selv ansvarlig for tap om du avbestiller reisen. Vis mer


- Det er viktig å ikke overdramatisere frykten for fugleinfluensaen, sier Emma Elisabeth Vennesland, informasjonssjef i Europeiske Reiseforsikring. - Vi forholder oss til det for eksempel Folkehelseinstituttet og Verdens Helseorganisasjon sier.

Hun presiserer at hvis noen av deres kunder skulle være så uheldige å bli smittet nå, ville de selvfølgelig være dekket fullt ut av forsikringen, men så lenge ekspertene sier det er trygt å reise kan de ikke dekke avbestillinger.

- Det vil alltid være en risiko når en er på reise. Det er risiko for terror, risiko for SARS – og nå også en liten risiko for fugleinfluensa. Vi må rett og slett bare leve med at det er et litt annet risikobilde nå enn det var for noen år siden.

- Men det er viktig å følge med, selv om vi må unngå å overdramatisere situasjonen, presiserer Vennesland.

Her kan du se Verdens Helseorganisasjons samleside for fugleinfluensa, eller H5N1-viruset - eller Avian influensa som det også kalles.


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer