Enorm pågang

- Vi har en «all time high» på mottakelse av registrerte reklamasjoner.

KORT EVENTYR: Flyr måtte kaste inn håndkleet etter halvannet år i lufta. Foto: Shutterstock/NTB
KORT EVENTYR: Flyr måtte kaste inn håndkleet etter halvannet år i lufta. Foto: Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det sier Mario Blazevic, leder for korttjenester i Tietoevry Banking i en epost til DinSide.

Store summer

Selskapet håndterer reklamasjoner for en rekke banker, og kommunikasjonssjef i Tietoevry, Petter Malvik forteller at de nå har behandlet 8500 refusjoner med et beløp på cirka 25 millioner kroner.

Selskapet forventer at antallet reklamasjoner vil komme opp i 10 000. Dette er en av de største engangsutbetalingene norske banker har gjort til forbrukere i forbindelse med en konkurs, ifølge selskapet.

Konkursen rammet alle som hadde kjøpt billetter frem i tid med selskapet, og Tietoevry anslår at det er snakk om en sum på 110 millioner kroner, så det er snakk om et betydelig antall kunder som nå kan kreve å få pengene tilbake via bakenes refusjonstjenester.

Det spiller heller ingen rolle hvilket kort man har betalt reisen med.

Litt lengre tid

Kortselskapene har fortsatt pengene dine hos seg, fordi Flyr ikke fikk penger for andre flyginger enn de som ble gjennomført, forklarte DinSides reiseekspert da konkursen var et faktum.

- Når en slik søknad sendes i nettbanken, så er behandlingstiden normalt to-tre dager, men i forbindelse med Flyr-konkursen så har saksbehandlingen vært noe lengre. Det skyldes at vi har en «all time high» på mottakelse av registrerte reklamasjoner. På en dag er det opptil 10 ganger så mange reklamasjoner som normalt, forklarer Blazevic.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer