Passtrøbbel

Enorm passpågang: - Bestill så fort du kan

Verst er forholdene i Oslo.

PASSKØ: Nå begynner det å haste hvis du trenger nytt pass før vinterferien. Foto: Shutterstock/NTB scanpix
PASSKØ: Nå begynner det å haste hvis du trenger nytt pass før vinterferien. Foto: Shutterstock/NTB scanpix Vis mer
Publisert

Skal du snart ut og reise og er avhengig av nytt pass, bør du komme deg til nærmeste passkontor så fort du har mulighet. Spesielt hvis du bor i Oslo-området. Ved flere passkontorer er nemlig ventetiden på flere uker, og på Grønland politistasjon i Oslo har de besluttet å ha lørdagsåpent for å møte den enorme etterspørselen.

Det skriver Oslo politidistrikt på Twitter og legger til ved en lenke der du kan bestille time. I skrivende stund er det flere ledige timer på passkontoret i Oslo førstkommende lørdag.

Samtidig oppfordrer Oslo politidistrikt kundene om å sjekke jevnlig etter ledige tider ettersom avbestilte timer legges ut fortløpende.

Du finner ditt nærmeste passkontor på denne siden. Her kan du også bestille time og få informasjon om hva slags dokumentasjon du skal ha med deg når du møter opp til time.

Arne Isak Tveitan, seksjonssjef i Politidirektoratet, sier til Dinside at pass er en tjeneste politiet skal levere og at landets politimestre må disponere sine ressurser slik at tjenesten blir levert på en god og effektiv måte.

– Derfor vil vi anbefale landets politidistrikter om å forlenge "åpningstidene" på nett for bestilling av pass fra 30 dager, som de fleste distrikter har i dag, til 60 dager. På den måten vil alle parter, både politiet og publikum, få mer forutsigbarhet, sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer