Enorme byggverk

Gjennom tidene har mennesket skapt en god del imponerende byggverk. Her er noen med verdensrekord.

Publisert
Sist oppdatert

Største torv

Tiananmen, eller Den himmelske freds plass som vi kjenner den som, er verdens største plass (torv). Den dekker 39,6 hektar, eller 396.000 kvadratmeter, og ligger i hjertet av Beijing. Plassen er Maos skaperverk, og ble brukt som samlingsplass. Den har spilt en viktig rolle i Kinas historie, vi husker vel alle studentdemonstrasjonene her i 1989, hvor militære styrker skal ha drept tusener. I dag blir plassen brukt som rekreasjonsområde.

Klikk her for å se hvor i verden du finner Den himmelske freds plass.

Største gamle borg

Verden største gamle borg finner vi i Praha. Borgen ble bygget i 879, og har form som en irregulær mangekant. Byggverket har en gjennomsnittlig diameter på 128 meter og dekker et område på hele 7,28 hektar (72.800 kvadratmeter).

Klikk her for å se hvor i verden du finner Prahas gamle borg.

Største fort

Verdens største fort befinner seg i Storbritannia, nærmere bestemt i Skottland. Fortet er det gamle Fort George nær Ardersier i det skotske høylandet, som til sammen brer seg ut over et område på 17,2 hektar (172.000 kvadratmeter). Fortet er 640 meter langt og gjennomsnittlig 189 meter bredt.Fortet ble planlagt i 1747, som en base for George II sin hær, og var ferdigstilt i 1769. Siden den gang har det tjent som militærkaserne. Fortet fremstår nærmest uendret den dag i dag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer