Pristest på flybilletter

Enorme forskjeller

Det lønner seg å sjekke alle selskapene.

SJEKKER DU FØR DU BESTILLER?: Dersom prisen er viktig så lønner det seg med en sjekk i god tid før avreisen. Foto: Odd Roar Lange
SJEKKER DU FØR DU BESTILLER?: Dersom prisen er viktig så lønner det seg med en sjekk i god tid før avreisen. Foto: Odd Roar Lange Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Norge er et land med store avstander og derfor er fly ofte den beste og raskeste reisemåten. Norwegian, SAS, Flyr og Widerøe kjemper om de reisende mellom en rekke norske byer.

Men hvor stor er prisforskjellene? Den dyreste billetten er fire ganger så dyr som den billigste til samme by.

Prisene ble sjekket mandag ettermiddag.

Men hvem er billigst?

Vi testet prisene på reiser fra Oslo til de fire norske byene Stavanger, Bergen, Trondheim og Tromsø.

Vi valgte utreise fra Oslo fredag 23. september og fredag 7. oktober med avreisetidspunkt nærmest mulig kl 18.00.

Hjemreisen er satt til søndag 25. september og søndag 9. oktober.

Når det gjelder Widerøe så flyr de fra den privateide flyplassen Torp utenfor Sandefjord til Stavanger. Her gjelder det altså i ikke møte opp ved Oslo Lufthavn Gardermoen hvis du skal reise med Widerøe.

Mens Oslo Lufthavn nord for hovedstaden er avreiseflyplassen for både SAS, Norwegian og Flyr. Samt til Bergen, Trondheim og videre til Tromsø for Widerøe.

Dette er reisen

Prisene forandrer seg stadig, basert på tilbud og etterspørsel. Det kalles «dynamiske priser».

Ulike kampanjer, bruk eller oppsamling av bonuspoeng kan også spille inn. Men dette har vi ikke tatt hensyn til å vår prissammenligning.

Det er også ikke noen hemmelighet at priser på flyreiser med SAS øker når det er under sju dager igjen til avreise, uavhengig av antall solgte billetter til avgangen. Derfor har vi valgt en avreise som er mer enn én uke frem i tid.

Siden mange også reiser med innsjekket bagasje, så har vi tatt den prisklassen som tilbyr at du tar med deg minst en innsjekket bagasje i tillegg til håndbagasje.

Utreise: Widerøe (fra Torp) er mer enn dobbelt så dyr som Norwegian (Fra Gardermoen) på denne reisen. Men prisforskjellen mellom Norwegian som er billigst og SAS (Gardermoen) på tredjeplass er bare på en 50-lapp.


Retur: Flyr tar deg tilbake til Oslo for mindre enn halvparten av det Widerøe (til Torp) vil ha i september. Men Widerøe er billigst i oktober!

Utreise: Skal du reise 23. september så har Widerøe og Flyr samme pris. To uker senere så er Widerøe klart dyrest. SAS er 81 prosent dyrere enn Norwegian og Widerøe på reisen i september. Mens det bare skiller 50 kroner mellom SAS og Norwegian i oktober.

Retur: SAS er billigst, men her skiller «bare» 400 kroner mellom billigste og dyreste selskap.

Utreise: Igjen er det liten forskjell på de tre billigste i september, mens SAS er 200 dyrere enn Norwegian i oktober. Flyr er 12 kroner dyrere enn Norwegian, og dersom du tar med at du får en flaske vann gratis hos Flyr, så får du «mer for pengene her».

Widerøe er reisens klart dyreste da de er 138 prosent dyrere enn pristestvinneren Norwegian.

Retur: Så er vi igjen tilbake til store forskjeller. SAS er billigst, mens Norwegian er dyrest i september. Widerøe er dyrest i oktober.

Utreise: Det er dette reisemålet som har størst prisforskjeller. Flyr kommer billigst ut både i september og oktober. Norwegian er dobbelt så dyr i september. Mens Widerøe er 182 prosent dyrere i september og sjokkerende 278 prosent dyrere enn Flyr i oktober.

Retur: Flyr har temmelig nøyaktig halv pris i forhold til Widerøe. Både SAS og Widerøe har dyre billetter i september. Mens SAS halverer i oktober.

Bilde av norgesferiekartet

Norgesferie

Se lesernes favorittreisemål

Legg til dine steder Se kart

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer