- Enorme forskjeller

Mange endrer ferieplanene, men det varierer stort etter hvor folk bor.

FERIE: Mange hungrer etter sol og bad i det store utland, men det kan fort bli dyrt i disse dager. Foto: Berit Keilen / NTB
FERIE: Mange hungrer etter sol og bad i det store utland, men det kan fort bli dyrt i disse dager. Foto: Berit Keilen / NTB Vis mer
Publisert

Mange er gira på sommerferie i det som er den første sommeren helt fri for coronarestriksjoner, men høyere priser og stigende renter gjør at noen får kalde føtter. Eksperter har også advart mot å bruke penger man ikke har i jakten på årets drømmeferie.

Dette har gjort at mange velger å droppe ferien.

Bagasjen din kan bli borte når du reiser på ferie, både på utreise og innreise. Derfor er det lurt at du alltid pakker disse tingene i håndbagasjen. Video: Embla Hjort-Larsen. Vis mer

Varierer

Imidlertid viser en fersk undersøkelse utført av Norstat for Frende forsikring at dette varierer stort etter hvor folk bor.

- Det er enorme forskjeller. Nesten dobbelt så mange i Troms og Finnmark endrer på planene sammenliknet med i Rogaland, sier skadesjef på reise i Frende, Petter Lassen i en pressemelding.

Også det nest nordligste fylket vårt, Nordland, er helt i toppen av lista.

- Flyprisene har blitt mye høyere det siste året og mange i nord merker nok dette ekstra godt. For eksempel ser vi at Oslofolk, som har flest direkteruter til utlandet, er blant de som endrer minst på ferien, sier skadesjefen.

Samtidig svarer også nesten halvparten i Oslo at de må spare inn på feriebudsjettet.

I landet som helhet sier 56 prosent av de spurte at de endrer reiseplanene i sommer. De resterende 44 prosentene reiser som før, uten endringer.

Her kan du spare

Kommunikasjonssjef Anne Mørk-Løwengreen i TUI anbefaler Tyrkia og Bulgaria som feriedestinasjoner om man vil være ekstra prisbevisst.

Ifølge DN skal Tyrkia være en av få steder i verden hvor kronekursen ikke er vesentlig svekket. Her er de imidlertid rammet av en høy prisstigning, noe som gjør at det ikke nødvendigvis blir billigere, sier valutastrateg Magne Østnor i DNB Markets til avisa.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer