Enorme rabattforskjeller for familier

BARNERABATTER: Varierende aldersdefinisjoner og store forskjeller i rabattordningene. Vi gir deg oversikten over flyselskapenes barnerabatter, og viser deg at selskapet med den billigste voksenbilletten ikke nødvendigvis blir billigst når barna skal med.

Publisert
Sist oppdatert

Hva er spedbarn, hva er barn, og hvor mye i rabatt kan du få hos de forskjellige flyselskapene? Vi har sjekket barnerabattordningene hos 15 flyselskaper som flyr fra Norge; både typiske lavprisselskaper og de vi tenker på som mer tradisjonelle flyselskaper. Og det viser seg at det er store forskjeller på hvorvidt barna innvilges rabatt og hvor mye denne rabatten utgjør.

Klikk her for å komme til oversikten

Varierende aldersdefinisjoner

Det er tydelig forskjellig oppfatning av hva flyselskapene forstår med "barn". Det er ulike meninger fra flyselskap til flyselskap og det er forskjeller også innad i flyselskapene; en passasjer på eksempelvis 13 år som defineres som barn så lenge han skal bevege seg innen Europa, defineres plutselig ikke som barn lenger dersom han skal forflytte seg utenfor Europas grenser. Tap av rabatt kan gjøre store utslag på bunnlinjen når hele familien skal ut på reise.

Spedbarn

Av de 15 flyselskapene vi har sjekket, er "spedbarn" det samme over nesten hele linja; her regner man barn fra null og opp til to år. Kun ett av de 15 selskapene definerer spedbarn kun opp til ett år.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer