Epson-skrivere sender deg til Europa

Ekstremkampanje fra skriver-produsenten. Men husk å lese vilkårene.

KJØP EN PRINTER - FLY TIL BARCELONA GRATIS: Epson sender deg ut i Europa hvis du kjøper én av de seksten "gyldige" skriverne. Men husk å lese betingelsene nøye, tilbudet er ikke så rett fram som du kanskje tror. Foto: Faksimile / Colourbox
KJØP EN PRINTER - FLY TIL BARCELONA GRATIS: Epson sender deg ut i Europa hvis du kjøper én av de seksten "gyldige" skriverne. Men husk å lese betingelsene nøye, tilbudet er ikke så rett fram som du kanskje tror. Foto: Faksimile / Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hvis interessen blant DinSide-leserne rundt skrivertester skal være en indikator, så er ikke skrivere det den norske befolkning grubler mest på om dagen.

Kanskje er det grunnen til at printerprodusenten Epson i disse dager setter i gang en stor europeisk kampanje kalt "fly avsted med Epson", angivelig én av de mest omfattende kampanjene selskapet har gjort.

Elleve storbyer

Utgangspunktet er enkelt: Hvis du kjøper én av de seksten skriverne som er listet opp på denne siden i perioden 1. november 2011 til 15. januar 2012, får du med en tur/retur-flyvning på kjøpet til én av disse 11 europeiske storbyene:

  • Amsterdam, Barcelona, Berlin, Helsinki, London, Milano, Paris, Riga, Roma, Wien, Warszawa

På toppen av det hele får du med en ekstra tur/retur-flyvning hvis du kjøper en såkalt flerpakning med blekkpatroner fra Epson. Dette gjelder alle pakninger med tre eller flere patroner.

Den rimeligste skriveren på lista koster forøvrig rundt 500 kroner.

Solfrid Dyrrdal Liland er PR og markedssjef hos Epson.
Solfrid Dyrrdal Liland er PR og markedssjef hos Epson. Vis mer


PR- og markedssjef hos Epson, Solfrid Dyrrdal Liland, forteller til DinSide.no at kampanjen har vakt oppsikt.

- Ja, den har det. Vi har allerede hatt mottatt mange krav om flytur fra kunder i Norden, og vi får også høre fra kunder at "dette kan da ikke stemme" når de blir fortalt om kampanjen, sier Liland.

Les det med liten skrift

Dette hadde derimot ikke vært en salgskampanje hvis ikke det fulgte med endel ekstrainformasjon som potensielle kunder bør få med seg. I dette tilfellet dreier det seg om 27 punkter, som i detalj forklarer Epsons forbehold vedrørende kampanjen.

Du kan for det første bare reise ut fra Norges fire største byer - Oslo, Bergen, Stavanger og Trondheim.

Den kanskje viktigste begrensningen ligger i at du ikke selv uten videre kan velge nøyaktig når og til hvilken by du vil reise. Som det står i betingelsene: "Dette tilbudet gir ikke deltakeren retten til å reise med en bestemt rute på en bestemt dato", og du kan heller ikke "berettiget til å kreve et bestemt flyselskap eller en bestemt rute". Det nytter heller ikke å klage direkte til Epson hvis det er noe du er misfornøyd med, all reklamasjon og liknende går via reisebyrået som er hyret inn av Epson til å administrere denne kampanjen.

Du må betale noe selv

Etter at skriveren er kjøpt, må du fylle ut et skjema, som deretter sendes til et reisebyrå. Her må du blant annet lage prioritert liste med tre byer fra lista over, i tillegg til tre aktuelle reisedatoer.

Ut fra denne lista kommer reisebyrået så med et tilbud til kjøperen om en destinasjon og en dato. Det står ingenting i betingelsene om hvor lang tid i forkant av avreise tilbudet kommer. Ønsker du å benytte deg av tilbudet, må du for øvrig betale alle tilleggskostnader som kommer, i tillegg til selve flybilletten, som for eksempel bagasjeavgift, flyplass- og drivstoffavgift, setereservering, eventuell ekstra mat og så videre.

Men er du garantert å få innfridd ett av de tre ønskene du fører opp på lista? Nei, ikke nødvendigvis.

- Epsons reisebyrå prøver så godt de kan å oppfylle alle ønsker, men det er ikke alltid det lar seg gjøre. Byrået tar kontakt med kunden så snart som mulig, og helst 14 dager etter at ønskene er mottatt, og etter samtale mellom byrået og kunden blir de enig om når det eventuelt passer å reise, sier Solfrid Dyrrdal Liland til DinSide.no.

Hotell er ikke inkludert i tilbudet.

Barn kan være med

Du må også ta høyde for at enkelte flyvninger har innbakt en overnatting mellom lørdag og søndag. Hvis denne overnattingen medfører at du må sjekke inn på hotell, er det du som tar regningen.

Reisen må forøvrig gjennomføres innen 31. mars 2013, det er ikke mulig å være borte lenger enn 30 dager, og det finnes, forståelig nok, ingen muligheter for å endre reisen på noe som helst vis når reisen først er bestilt.

Ifølge Dyrrdal Liland må ikke barna bli hjemme hvis det er foreldre som ønsker å benytte seg av tilbudet:

- Barna kan også være med, og reisebyrået vil være behjelpelig med å ordne flybilletter til disse. Foreldrene må derimot betale disse billettene selv.

>>> Dette er nordmenns favorittreisemål

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer