Er Brasil et trygt reisemål?

Kommentar: Brasil har de siste årene blitt et populært reismål for nordmenn. Men er det et trygt land å reise til?

Publisert
Sist oppdatert

Jeg får stadig spørsmål fra venner, lesere og bekjente som skal til Brasil. En gjenganger er: "Er det trygt der nede? Vi har hørt så mye rart, spesielt om Rio de Janeiro".

Et umulig spørsmål å besvare uten visse bemerkninger. Jeg pleier ikke å fortelle mine skrekkhistorier, fordi jeg ikke ønsker å fraråde noen fra å reise til landet. Likevel er det riktig å fortelle om hendelser. Det setter ting i perspektiv og kanskje det hjelper noen fra å havne i en lei situasjon.

Så derfor skriver jeg her mine erfaringer og tanker om temaet.

Jeg husker smertefullt godt mitt første møte med livstruende kriminalitet i Brasil. Det var en varm og solfylt morgen i Rio de Janeiro i februar 2003.

Jeg kom fra Florianapolis i sør og hadde akkurat landet på Santos Dumont Airport, den lokale flyplassen for innenlandstrafikk i Rio. Flyplassen ligger kun to kilometer fra sentrum av byen, og er kjent for å ha et litt frynsete nabolag.

Jeg var likevel ved godt mot, med en stor bag full av surfebrett slepende etter meg på vei ut hovedporten på flyplassen. Absolutt ingenting er som innflyvningen til strandbyen over alle strandbyer en klar sommermorgen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer