Er charterturismen død?

Selv om billigfly har blitt den store greia de siste årene, er det ikke fortvilelse i charterbransjen.

Publisert
Sist oppdatert
Sverre Høven i Star Tour tror på charterturismens fortsatte liv, tross negative spådommer fra mange i bransjen. Foto: Karoline
Sverre Høven i Star Tour tror på charterturismens fortsatte liv, tross negative spådommer fra mange i bransjen. Foto: Karoline Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]


- Selv om turister vil fly billig, vil de fleste bo godt. Lavprisjegerne har fått mye oppmerksomhet de siste årene, og selv om andelen har økt, er faktisk fortsatt omkring 70 prosent av gjestene våre ikke prissensitive ved valg av bosted og ferie, sier Sverre Høven, daglig leder i Star Tour. For å gripe fatt i dette segmentet, presenterer Star Tour i disse dager sin nye katalog med utvalgte luksushoteller.

Høven hevder dessuten av pakketuristene endrer seg. De reiser oftere enn før, og har ikke like inngrodde vaner hva gjelder destinasjonsvalg.

- Gjestene reiser flere steder enn før, selv om de kanskje fortsatt returnerer til sine favorittdestinasjoner i ny og ne, sier Høven.

Vanedyr

Undersøkelsen fra Infact styrker sannsynligheten for at det fortsatt er rom for charterselskapene. Hele 78 prosent av de spurte vil legge reisen til et sted de har vært før, og Oslofolk er de største vanedyrene. Trønderne, på den annen side, er de mest eventyrlystne blant oss, og vil gjerne velge noe nytt.

Tilbake til innledningen.


Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer