Flyreiser:

Er de ansatte velstelte?

Nå vil Norwegian at du sjekker utseende til de ansatte på flyplassen.

GIR KARAKTERER: Reisende med Norwegian blir bedt om å gi karakterer på hvor velstelte innsjekkingspersonalet er. Foto: Odd Roar Lange/The Travel Inspector
GIR KARAKTERER: Reisende med Norwegian blir bedt om å gi karakterer på hvor velstelte innsjekkingspersonalet er. Foto: Odd Roar Lange/The Travel Inspector Vis mer
Publisert

Skal du ut og fly med Norwegian? Da må du være forberedt på at flyselskapet ønsker å få vite hva du synes om utseendet til de som jobber med innsjekking på flyplassen. For Norwegian er det ikke nok å vite om ansatte er vennlige og om de har evne til å gi deg informasjon om det du lurer på.

For i en spørreundersøkelse som sendes ut til passasjerene blir de reisende oppfordret til å sjekke hvor presentable og velstelte de ansatte er.

SPØRRESKJEMA: Slik ser spørreskjemaet til Norwegian ut.
SPØRRESKJEMA: Slik ser spørreskjemaet til Norwegian ut. Vis mer

Karakterer

Og, flypassasjerene blir deretter bedt å å gi kabinpersonalet en vurdering fra 1 til 10 poeng. Hvor 1 betyr at «det er langt under forventingene» og 10 er det beste med «langt over forventingene».

- Hvorfor ønsker Norwegian at passasjerer skal gi poengscore etter hvor velstelte de ansatte på flypassen er?

- Det er viktig for oss å lytte til kundene. Våre kundeundersøkelser gir oss en jevnlig strøm av tilbakemeldinger om hvordan bedriften oppfattes, og vi benytter denne innsikten til kontinuerlig forbedring som igjen kommer kundene til gode. En nylig undersøkelse forteller oss for eksempel at våre kunder spesielt er fornøyd med systemer for bestilling av billetter, sjekk-inn prosedyrene, og med servicen om bord på våre fly til destinasjoner i hele Europa, sier Eline Hyggen Skari, kommunikasjonsrådgiver i Norwegian.

STRYKEJERN?: Du trenger så absolutt ikke strykejern når du skal stryke klær. Video: Malin Ridder-Nielsen Janssen. Reporter: Embla Hjort-Larsen. Vis mer

- Har dere fått reaksjoner på spørsmålet i denne undersøkelsen?

- Dette er første gang vi mottar en henvendelse slik som fra dere, og oppfatter det derfor dithen at vi generelt treffer godt med våre kundeundersøkelser.

- Er det aktuelt å endre spørsmålet i undersøkelsen?

- Vi evaluerer undersøkelsen dere viser til årlig, og tar alle innspill og tilbakemeldinger fra kundene på det største alvor. Det vil vi også gjøre med dette utsagnet, sier Eline Hyggen Skari.

Sminke og høye hæler

Tidligere har kabinforeningen i Norwegian reagert kraftig på selskapets krav til uniformer. Blant annet at kvinner var nødt til å bruke sminke og sko med hæler.

Leder for kabinforeningen i Norwegian, Rene-Charles Gustavsen påpekte den gangen at uniformsreglementet i størst mulig grad bør være kjønnsnøytralt.

– Vi må ha et krav om at vi som går i uniform og representerer selskapet skal se presentable ut og at det ytre skal være velstelt i likhet med uniformen vi bærer. Samtidig bør det være unødvendig å lage et slik kjønnsskille.

Kabinpersonalets forening ønsker ikke å kommentere saken om spørsmålene knyttet til innsjekking og ombordstigning på flyreiser med Norwegian.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer