Flyreiser

Er det bortkastet?

Hvor tidlig sjekker du inn på flyet før avreise?

TIDLIG ELLER SENT: Du kommer ikke raskere ut til flyet selv om du har sjekket inn tidlig. Men det gir deg noen små fordeler. Foto: Odd Roar Lange
TIDLIG ELLER SENT: Du kommer ikke raskere ut til flyet selv om du har sjekket inn tidlig. Men det gir deg noen små fordeler. Foto: Odd Roar Lange Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Du har sannsynligvis opplevd det mange ganger: tidlig innsjekk via mobiltelefonen din før flyreisen. Men når du kommer til flyplassen så må du stå i samme køer som alle de andre.

Derfor er det mange som opplever den tidlige innsjekken som lite verd. Du kan like gjerne vente til du er på flyplassen.

Sjekk inn tidlig, ber Avinor og anbefaler innsjekking minimum en time før avgang for reiser innenlands. Og innsjekking minimum halvannen time før avgang for utenlandsreiser.

For dem som skal på charterreiser åpner innsjekkingsskrankene åpner to timer før avgang og stenger en time før avgang.

Automat

Den enkleste måten å sjekke inn på, er ved hjelp av automatene som du finner du i nærheten av innsjekkingsområdet til ditt flyselskap.

Her velger du sete og skriver ut boardingkort. Dersom du har du bagasje du skal sjekke inn kan du skrive ut bagasjelapp fra innsjekkingsautomaten.

Slike bagasjelapper kan du også skrive ut på Flytoget.

Deretter går du til skranken merket «bagdrop», hvor du skanner bagasjelappen - og bagasjen sendes inn i flyplassens bagasjesystem.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer