Er det greit å senke seteryggen på flyet?

Eller er det uhøflig mot passasjeren som sitter bak deg?

Når mange folk befinner seg på liten plass kan irritasjon lett oppstå. Foto: Colourbox
Når mange folk befinner seg på liten plass kan irritasjon lett oppstå. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne uken ble det trykket et debattinnlegg i Aftenposten, der en mann fra Oslo mener det er uhøflig å senke ryggen på flysetet.

"Vanlig høflighet er å ta hensyn til andre før seg selv. Derfor til alle selvgode flyreisende: Vis hensyn før du senker setet - spør først og ikke bli sta og sur om du får nei." Les innlegget her.

Skal, skal ikke?

Det er delte meninger om dette med å senke seteryggen. Undertegnede synes det er greit - min oppfatning er at dersom seteryggen kan senkes, så må man få lov til det. Men så er ikke jeg spesielt høy, og sliter dermed ikke med dårlig plass i flysetet.

Motorredaktør Stian Gihle, som måler 1,96 på sokkelesten, og har dertilhørende lange bein, mener derimot at det er en uting å senke flyseteryggen, uansett. Da han testet om det gikk an for en svær mann som ham selv å fly med Ryanair, var noe av det positive med selskapet i hans øyne nettopp at det ikke går an å senke seteryggen på Ryanairs fly.

Hva mener du? Irriterer du deg over folk som senker seteryggen foran deg, eller synes du det er helt greit å gjøre dette?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer