Er det greit å senke seteryggen på flyet?

Eller er det uhøflig mot passasjeren som sitter bak deg?

Når mange folk befinner seg på liten plass kan irritasjon lett oppstå. Foto: Colourbox
Når mange folk befinner seg på liten plass kan irritasjon lett oppstå. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne uken ble det trykket et debattinnlegg i Aftenposten, der en mann fra Oslo mener det er uhøflig å senke ryggen på flysetet.

"Vanlig høflighet er å ta hensyn til andre før seg selv. Derfor til alle selvgode flyreisende: Vis hensyn før du senker setet - spør først og ikke bli sta og sur om du får nei." Les innlegget her.

Skal, skal ikke?

Det er delte meninger om dette med å senke seteryggen. Undertegnede synes det er greit - min oppfatning er at dersom seteryggen kan senkes, så må man få lov til det. Men så er ikke jeg spesielt høy, og sliter dermed ikke med dårlig plass i flysetet.

Motorredaktør Stian Gihle, som måler 1,96 på sokkelesten, og har dertilhørende lange bein, mener derimot at det er en uting å senke flyseteryggen, uansett. Da han testet om det gikk an for en svær mann som ham selv å fly med Ryanair, var noe av det positive med selskapet i hans øyne nettopp at det ikke går an å senke seteryggen på Ryanairs fly.

Hva mener du? Irriterer du deg over folk som senker seteryggen foran deg, eller synes du det er helt greit å gjøre dette?

Med knærne i seteryggen

Vår langbeinte motorredaktør har selvsagt et poeng. Det er ikke spesielt stor boltreplass på dagens fly. Seat pitch varierer fra 75 til 83 centimeter hos de fleste flyselskaper (det pleier å være litt bedre plass på flyene som flyr lange strekninger). Når seteryggen senkes, blir det en eller to centimeter mindre plass til knærne for personen som sitter bak. Har du lange bein, kan det bety at kneskålene stanger mot seteryggen foran. Det er jo ikke særlig behagelig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer