Er det mulig å glemme dette?

Se hva folk presterer å miste på reisen.

Publisert
Sist oppdatert
... men i dette tilfellet ble nok morens gemytt adskillig dempet av at dukken innvendig skjulte en rull med 500-dollarsedler!


Tapt bagasje er et stort irritasjonsmoment for mange, men tydeligvis ikke for alle. Et gigantisk kjøpesenter i Scottsboro, Alabama (USA) har vokst frem helt og holdent av tapt bagasje ingen vedkjenner seg eller savner. Og de har funnet de mest fantastiske ting i bagasjen de kjøper opp fra flyselskapene som forgjeves har jaktet på kollienes eiere.

Mistet bagasje? Slik går du frem for å få den tilbake

Her er noen eksempler:

 • En uslipt smaragd på hele 40,95 karat ble oppdaget i en liten plastpose i hjørnet av en bag. Inne i en sokk i en helt ordinær koffert lå en platina-ring med en 5,8 karat stor diamant
 • En pent pakket fallskjerm ble funnet i noens tapte innsjekkede bagasje.
 • En kopi av en rustning fra 1800-tallet er også av funnene butikken har pakket ut.
 • Butikken beholder ikke alt de finner: Et kamera designet for bruk i NASAs romferger ble returnert til NASA, mens et styringssystem for F16 ble returnert til U.S. Navy.
 • I butikkens museum kan du se gnomen Hoggle, fra Jim Hensons film Labyrinth og egyptiske antikviteter som en mumifisert falk og et krympet hode som lå pakket inn i papir i en velbrukt Gucci-koffert
 • SE også: Dette glemmer vi på hotellrommet

  På butikkens nettsider kan vi også lese om kvinnen som kjøpte en barbiedukke til datteren sin. Straks datteren fikk hånden på dukken, rev hun hodet av den. Sannsynligvis ville en slik oppførsel gjerne resultert i en solid dose oppdragelse, men i dette tilfellet ble nok morens gemytt adskillig dempet av at dukken innvendig skjulte en rull med 500-dollarsedler!

  Hvor klapperslangen de ansatte fant i en av bagene endte sin ferd, sier butikken ingenting om. Mest sannsynlig har den kommet seg inn der etter at bagen ble sendt med fly første gang. Bagasjen butikken omsetter har ligget i minst 120 dager fra den gangen den først skulle vært sendt til eller sammen med sin eier.

  Disse selskapene roter bort kofferten din

  Unclaimed Baggage Center

  Det er de rareste ting som ender opp i hittegods-lagrene.
  Det er de rareste ting som ender opp i hittegods-lagrene. Vis mer

  Tapt bagasje

 • Hittegodskontoret på Norges største flyplass Gardermoen, drives av Adecco AirportSecurity
 • Tapt bagasje på Gardermoen
 • Unclaimed Baggage Center, Alabama, USA
 • Adresse: 509 West Willow Street, Scottsboro, Alabama. Det finnes også en avdeling i Boaz, Alabama.
 • Åpningstider: Mandag - fredag fra 9 til 18, og lørdag fra 8 til 18.
 • Nett: Unclaimed Baggage

 • Unclaimed Baggage Center legger hver dag ut cirka 7.000 nye gjenstander for skattejegere i butikken.

  Her er egne avdelinger for klær (som utgjør cirka 60 prosent av den tapte bagasjen senteret har), elektronikk, bøker, smykker, kofferter/vesker, sportsutstyr, briller, musikk samt en egen avdeling for tapt kargo - partier av varer som av diverse årsaker ikke har blitt hentet av sine eiere/bestillere.

  Senteret har også sitt eget museum, som inneholder ting som "er for merkelige eller fantastiske til å bli solgt". Her er gjenstander fra oldtidens Egypt, en fiolin fra 1770 og en gnom fra filmen Labyrinth.

  Akvarium glemt på flyplass... mer merkelig hittegods fra USA

  Dette mister vi mest

  Her er topplisten fra Missingx.com over hvilke gjenstander reisende mister mest av i Norge og Sverige:

  1. Klær
  2. Reiseeffekter
  3. Mobiltelefoner
  4. Briller
  5. Bøker og lignende
  6. Verdipapirer
  7. Lommebøker
  8. Nøkler
  9. Fotoutstyr
  10. Smykker

  En gjenganger i tapt-listene er også taxfree-poser.


  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer