Er det ok å sende barna i barneklubb i ferien?

Eller er poenget med ferie at man skal tilbringe tiden sammen?

Barneklubbene på Vings Sunwing resorts er populære. Her fra Sunwing Side Beach. Foto: Ving
Barneklubbene på Vings Sunwing resorts er populære. Her fra Sunwing Side Beach. Foto: Ving Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Du har kanskje ikke tenkt over dette før i det hele tatt, selv om du faktisk har barn. Men dette spørsmålet stilte den britiske avisen The Times for leden. De fikk en mor som var for å plassere barna i barneklubben, og en som var imot til å argumentere.

På forskjellige foreldrefora på nettet i Storbritannia har nemlig dette temaet blitt debattert. "Hva er vitsen med å få barn hvis du ikke vil tilbringe tid med dem," spør noen.

Kvinnen The Times har intervjuet, som er imot å plassere ungene i barneklubb, argumenterer med at ferien skal tilbringes sammen med familien. Hun mener det er hele poenget når man i en hektisk hverdag ikke ser hverandre mer enn noen få timer om dagen.

- Jeg er ikke komfortabel med å sende ungen min til det som ofte er et mørkt kjellerrom på et hotell, hvor en likeglad svensk 19-åring prøver å virke interessert i en femårings tegninger, skriver Carol Midgley.

Barneklubber

Er det ok å sende barna i barneklubben i ferien? (Avsluttet)
Nei, poenget med ferie er å være sammen med barna(29%)
Tja, hvis det er et skikkelig opplegg, så(23%)
Ja, men bare noen få timer om dagen(22%)
Nei, barneklubbene er rene oppbevaringsplasser(14%)
Ja, ungene elsker det jo!(13%)
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Kvinnen som er for barneklubb synes ikke det var grunn for foreldre til å ha dårlig samvittighet for at de sender barna avgårde på barneklubbens aktiviteter i ferien.

- Glade, selvsikre barn trenger ikke tilbringe alle døgnets timer med mamma, argumenterer Lesley Thomas.

Hun mener barn gjerne vil være med på barneklubbens aktiviteter, for da kan de treffe andre barn og finne lekekamerater.

Les artikkelen og alle for- og imot-argumentene hos Timesonline.

Barnefamilier vil bo på hoteller som er tilrettelagt for barn. Her fra Sunwing Kamala i Thailand. Foto: Ving
Barnefamilier vil bo på hoteller som er tilrettelagt for barn. Her fra Sunwing Kamala i Thailand. Foto: Ving Vis mer
Store rom med balkong er viktig for norske barnefamilier. Her fra Sunwing Kamala. Foto: Ving
Store rom med balkong er viktig for norske barnefamilier. Her fra Sunwing Kamala. Foto: Ving Vis merNordmenn liker barneklubber

Også norske familier sender ungene sine i barneklubb i ferien. Det bekrefter Marie-Anne Zachrisson, Salgs- og markedssjef i Ving, som er Norges største charterselskap.

- Barnefamilier er vår hovedgruppe. I sommer reiser 250.000 nordmenn på ferie med oss, og familier er en betydelig del av dette, sier hun til DinSide.

- Våre familiehoteller som har barneklubber er utrolig populære.

Vings mest populære familiehoteller heter Sunwing Resorts. Dette er forholdsvis store hoteller med barneklubb der figurene Lollo & Burney holder hus, der bassengområdene er tilpasset barn i forskjellige aldre (plaskebasseng for de minste, 50 cms dybde for de større, og muligheter for lek i vannet), og der rommene har god plass til alle i familien.

God plass er toppkriterie

Hun forteller imidlertid at barneklubb slett ikke er det viktigste kriteriet for norske barnefamilier når de skal velge hotell.

- Først og fremst vil barnefamilien ha en stor leilighet med flere soverom, og gjerne en balkong eller terrasse der alle kan samles. Dette er spesielt viktig for norske familier.

- Deretter er beliggenhet viktig, at hotellet ligger nær en fin strand, og så er et fint og barnevennlig bassengområdet et must.

Zachrisson forteller at ikke alle norske familier nødvendigvis er så opptatt av barneklubben.

- Ikke alle vil ha så mange aktiviteter for familien, de synes det blir for mye. Vi har da en light-versjon, Sun Garden-hotellene. Dette er fortsatt et familiekonsept, men det er mindre aktiviteter her.

Vings hoteller er i stor grad tilpasset skandinaviske familier. På familiehotellene er det tilrettelagt slik at det er plas til barnevognen på rommet. Restaurantene er slik at små barn godt kan være med (noen av dem har egne lekehjørner der barna kan leke mens foreldrene spiser ferdig).

- Og så er ordentlige dynetrekk og en skikkelig god frokostbuffét viktig for nordmenn, sier Zachrisson.

- Vi opplever dessuten at barnefamilier gjerne vil feriere der andre barnefamilier ferierer. Det er fordi barna ønsker seg andre å leke med i ferien. Min oppfatning er at dette er spesielt viktig for barn fra tiårsalderen og oppover. De vil gjerne finne venner i ferien.

Har du gode eller dårlige erfaringer med barneklubb? Synes du det er ok å sende barna dit, eller lar du være? Skriv i debattforumet under!

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer