Er det trygt å reise til OL?

I går gikk tre tidsinnstilte bomber av i Aten, nøyaktig hundre dager før OL-ilden igjen tennes i OL-byen. Denne gangen var det området rundt en politistasjon som var målet, men ingen vet om - eller hvor - det eventuelt vil ramme neste gang. Er det trygt å reise til OL - og øker OL faren for flere bomber i den greske hovedstaden?

Sikkerheten i den greske hovedstaden trappes opp i forkant av OL. Men kan besøkende i OL-byen føle seg trygge?
Sikkerheten i den greske hovedstaden trappes opp i forkant av OL. Men kan besøkende i OL-byen føle seg trygge? Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ingen ble alvorlig skadet i eksplosjonene, men de forårsaket store materielle skader.

- Den greske regjeringen tar alle slike enkeltstående hendelser på alvor, selv om dette, så vidt vi vet, ikke har noen forbindelse med forberedelsene til OL, sa en talsmann for den greske stat og regjering, Theodoros Roussopoulos i dag.

- De greske myndigheter har, i samarbeid med de rette instanser i Europa, USA og NATO, konstruert et sikkerhetssystem som vil garantere sikkerheten under OL i Aten, la han til.

I følge NTB er anslagsvis 5,5 milliarder kroner satt av til sikkerhetstiltak. 10.000 soldater og 40.000 politifolk vil trolig være i aksjon. Men er dette nok til at besøkende til OL-byen kan føle seg trygge?

OL-forbindelse

- Et slikt angrep settes umiddelbart i sammenheng med OL - enten det viser seg å være riktig eller ikke, sier førsteamanuensis Jan Oskar Engene fra institutt for sammenlignende politikk ved Universitetet i Bergen.

Han forteller at Hellas er det landet i Europa der den innenlandske terrorismen som oppstod på 70-tallet har holdt seg lengst - og det er nettopp disse gruppene de greske myndighetene nå vil forsøke å legge skylden på.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer