Er dette et av verdens syv naturunderverk?

I en verdensomspennende avstemning har Geirangerfjorden nå sjansen til å bli kåret til ett av verdens syv naturunderverk.

Geirangerfjorden er egnet til å imponere, men nok til å bli ett av verdens syv naturunderverk? Foto: Terje Rakke/Innovasjon Norge
Geirangerfjorden er egnet til å imponere, men nok til å bli ett av verdens syv naturunderverk? Foto: Terje Rakke/Innovasjon Norge Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I 2007 ble verdens syv nye underverk kåret etter en omfattende "global" nettavstemning som mottok mer enn 100 millioner stemmer.

Les mer om de syv nye underverkene her

Naturens egne underverk

Nå har tiden kommet for en verdensomspennende avstemning for å kåre syv naturunderverk.

De nominerte må være et klart definert sted som ikke er skapt eller betydelig endret av mennesker. Det må enten være et sted, et naturmonument eller et landskap. Fenomener som stjerneskudd, havstrømmer eller nordlys er ikke til vurdering.

Maks ett sted fra hvert land

Nasjonale kvalifiseringsrunder har resultert i 261 nominerte naturperler. Disse skal nå reduseres til 77 steder som skal være med inn i siste runde.

Ett av stedene finner vi i Norge. Det er verken Sognefjorden, Preikestolen, Vegaøyene, Torghatten, Svalbard eller Nordkapp som skal forsvare norsk naturære. Det fremste norske naturunderverket, skal vi tro denne nominasjonslisten, er Geirangerfjorden, som også befinner seg på UNESCOs liste over verdensarven.

Dette bør du ha opplevd i Norge

Mange kjente

Foruten Geirangerfjorden, finner du nok flere steder du har hørt om eller sågar besøkt på den 261 navn lange listen. Her er noen navn som bør være kjent for mange:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer