Norgesferie langs kysten

Er dette verdens vakreste reiserute?

Disse Norgesferie-opplevelsene kan du ikke gå glipp av.

Nasjonalromantisk: Utsiktspunktet Rampestreken gir deg nasjonalromantikk i bøtter og spann. Foto: Sølve Opsal Marøy
Nasjonalromantisk: Utsiktspunktet Rampestreken gir deg nasjonalromantikk i bøtter og spann. Foto: Sølve Opsal Marøy Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Planlegger du Norgesferie i sommer, og har tilgang til bil, så anbefaler vi å inkludere Romsdal i reiseplanene. Her venter flotte naturopplevelser, som gjerne kan kombineres med biltur til Geiranger, Norangsdalen og Loen.

I Møre og Romsdal kan du på få dager oppleve en rekke nasjonalromantiske destinasjoner: Atlanterhavsveien, Rampestreken, Trollstigen og Gudbrandsjuvet. Vi viser deg hvordan.

Verdens vakreste bilvei

Fylkesvei 64 tar deg over Atlanterhavsveien, også kjent som verdens vakreste bilvei og Europas beste biltur. I 2015 ble den kåret til århundrets byggverk, og med sine åtte bruer og strekning på 8,3 kilometer forbinder Atlanterhavsveien Averøy med fastlandet.

Prosessen med å bygge veien var en utfordring, da hele tolv orkaner herjet under byggearbeidet.

Holder du deg på fylkesvei 64 og setter kursen sørover, så kommer du etter hvert til Åndalsnes.

Norgesberømt utsikt

I Åndalsnes finner du Romsdalseggen, som er regnet som en av Norges mest populære fjellturer, og utsiktspunktet Rampestreken.

Etter to sesonger av Kompani Lauritzen har Rampestrekens storslåtte utsikt blitt Norgesberømt, og du kan komme deg dit både til fots eller ved hjelp av Romsdalsgondolen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer