Er dette verdens vakreste vei?

Bli med på turen langs en av verdens vakreste kyststriper.

Publisert
Sist oppdatert

Her kommer bølgene helt fra Antarktis for å slå mot de mange meter høye kalksteinsklippene ved den søraustralske kysten. Det stille, tørre landskapet drar deg inn i et voldsomt fargespill mellom en mørkeblå sjø og lysbrune fjell, lysegrønne sletter og rød sand.

Den beste måten å oppleve "den store havveien" på er å selv kjøre gjennom det viktorianske landskapet nedover fra Melbourne. Ta deg tid til å kjøre langs kysten slik at du får med deg alle godbitene fra Geelong til turistmagnetene ved de tolv apostlene. Slik får du en reise som setter seg godt fast på netthinnen, og kanskje aldri forsvinner derifra.

Se bildespesialen her >>

Shopping, surfing og regnskog

Bare 1 time fra Melbourne er Geelong det første naturlige stoppet på veien mot Great Ocean Road. Byen, som er den neste største i staten Victoria, markerer starten på den store havveien med Surf Coast bare 30 minutter unna.

Her finner du bra shoppingmuligheter, en nydelig havn og flotte historiske bygninger. I tillegg har Geelong nettopp åpnet en stor vannpark med fornøyelser for både store og små. Vil du få mest mulig ut av turen din nedover den viktorianske kysten bør du derfor stoppe innom Geelong en natt eller to.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer