Er dette virkelig?

Snutter som lurer deg trill rundt...

Publisert
Sist oppdatert

Fotografen Keith Loutit fra Sydney har snudd ting litt på hodet når han lager filmsnutter.

Det er på en måte litt komisk å tenke på, når du vet at mange filmmakere prøver så godt de kan å få animerte filmer til å se ut som virkeligheten. Loutit gjør det motsatte.

Han planlegger i dager og uker med tanke på vær og ideelle forhold, før han tar tusenvis av bilder med en spesiell fototeknikk kalt tilt-shifting, og som får virkeligheten til å se ut som en dukkefilm.

Australieren har de siste ukene høstet stor internasjonal oppmerksomhet for å få Sydney til å se ut som en miniatyrby.

Mennesker blir maur

Tilt-shift makroeffekt er en spesiell fototeknikk som involverer spesielle linser. For å lage snutter som Loutit har gjort, kreves det tusenvis av bilder som settes sammen før resultatet blir som videoen under.Ved å bruke linser som kontrollerer fokus og dybdeskarphet i bildene, manipulerer Loutit synet til å tro at du ser utrolig små objekter. Så setter han bildene sammen til film.

- Ved å skru opp farten på tidslinjen, får jeg bølger til å se ut som små vibrasjoner i et badekar og folk til å ligne på maur som går over Bondi Beach, sier Loutit til Sydney Morning Herald.

Arne Nævra gir tips til naturfotografi...

Loutit tror han er en av de første som har tenkt på å lage filmsnutter med å bruke tilt-shift teknikk. Noe som ofte involverer opp mot 20 timer med fotografering for å lage en seanse i de cirka tre minutter lange snuttene.

Prosessen sliter utrolig på kamerautstyret, og han forteller at han har ødelagt en rekke kameraer på veien til målet sitt.

- Jeg vil få folk til å se kjente steder som de har sett hundre ganger før, på en ny måte. Ta dem ut fra deres visuelle oppfatning av verden, sier Loutit.

Internasjonal suksess

Bare to uker etter at han la ut snuttene sine på Vimeo, ble de fanget opp av bloggene Boing Boing, Wired og Gizmodo - og ABC news i USA.

I fremtiden har Loutit planer om a lage lignende snutter andre steder i verden.

- Steder som pyramidene i Egypt og New York City, bare skriker om å bli filmatisert på denne måten, sier han.


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer