Er dette virkelig?

Snutter som lurer deg trill rundt...

Publisert
Sist oppdatert

Fotografen Keith Loutit fra Sydney har snudd ting litt på hodet når han lager filmsnutter.

Det er på en måte litt komisk å tenke på, når du vet at mange filmmakere prøver så godt de kan å få animerte filmer til å se ut som virkeligheten. Loutit gjør det motsatte.

Han planlegger i dager og uker med tanke på vær og ideelle forhold, før han tar tusenvis av bilder med en spesiell fototeknikk kalt tilt-shifting, og som får virkeligheten til å se ut som en dukkefilm.

Australieren har de siste ukene høstet stor internasjonal oppmerksomhet for å få Sydney til å se ut som en miniatyrby.

Mennesker blir maur

Tilt-shift makroeffekt er en spesiell fototeknikk som involverer spesielle linser. For å lage snutter som Loutit har gjort, kreves det tusenvis av bilder som settes sammen før resultatet blir som videoen under.

Ved å bruke linser som kontrollerer fokus og dybdeskarphet i bildene, manipulerer Loutit synet til å tro at du ser utrolig små objekter. Så setter han bildene sammen til film.

- Ved å skru opp farten på tidslinjen, får jeg bølger til å se ut som små vibrasjoner i et badekar og folk til å ligne på maur som går over Bondi Beach, sier Loutit til Sydney Morning Herald.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer